17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024

Scurte stiri

Roboţi cerşetori

Pe măsură ce trece timpul, roboţii îi înlocuiesc pe oameni în tot mai multe activităţi dificile, care necesită precizie şi forţă fizică. Nimeni însă nu s-a gândit până acum că astfel de „făpturi“, care necesită costuri de producţie semnificative, ar putea fi folosite chiar şi în locul unor cerşetori. Un inventator misterios s-a gândit să se folosească de componentele unui calculator scos din uz pentru a crea un „beggar robot“, altfel spus, un robot cerşetor, care ar putea fi acceptat chiar şi în acele zone care de obicei sunt interzise cerşetorilor obişnuiţi. În opinia autorului iniţiativei, persoanele din păturile sociale medii şi înalte ar putea să considere robotul ca fiind foarte simpatic, fiind astfel dispuse să îi lase nişte bani. Deşi este trist, se ştie că faţă de cerşetorii „în carne şi oase“ reprezentanţii acestor pături sociale tind să păstreze o oarecare distanţă, un experiment cu noua invenţie demonstrând aceste ipoteze. Robotul a fost amplasat în interiorul şi în exteriorul unor mici zone comerciale, în stradă şi chiar şi într-o piaţă, alături de un cerşetor adevărat. În acest caz, omul a fost ignorat de trecători, aceştia preferând să dea bani robotului.

Satul eternilor burlaci

Satul indian Barwaan Kala este considerat patria eternilor burlaci. El se află la vest de Bihar, în inima dealurilor Kaimur, în India, şi a fost dintotdeauna locuit doar de bărbaţi. Aceştia, deşi şi-ar dori să aibă o parteneră de viaţă, nu reuşesc să îşi vadă visul cu ochii din cauza absenţei drumurilor circulabile, care le-ar permite femeilor din satele vecine să îi viziteze. Ram Chandra Singh Yadav, candidat la alegerile locale, le-a promis potenţialilor săi alegători că va rezolva această problemă. În cazul în care nu va reuşi să îşi respecte promisiunea, el a acceptat să trăiască pentru totdeauna ca burlac. „Cea mai mare problemă pentru noi, dar şi pentru străini este să străbatem această regiune deluroasă, care înconjoară satul“, a explicat candidatul. Cei 121 de locuitori ai satului au decis să găsească rapid o soluţie. Ei se vor înarma cu lopeţi şi târnăcoape şi vor săpa cei şase kilometri şi jumătate de teren deluros care îi separă de cel mai apropiat sat. Din păcate pentru ei, şi în acest caz există riscul ca ei să se confrunte cu probleme destul de mari. Toată zona pe care vor să o sape este inclusă într-un amplu program de repopulare a faunei, astfel că, oricât ar fi de nobil scopul, va fi destul de complicat ca localnicii să primească acceptul autorităţilor. Există voci care au recomandat burlacilor, mulţi dintre ei trecuţi de 80 de ani, să se declare „specie pe cale de dispariţie“, astfel încât să poată fi protejaţi de guvern. În acest fel, autorităţile vor fi nevoite să găsească rapid o soluţie.

Google „angajează“ 200 de capre

Google, societatea americană care administrează cel mai popular motor de căutare din lume, a lansat o nouă iniţiativă ecologică. Mai-marii firmei vor „angaja“ 200 de capre, pentru a tunde gazonul din curtea companiei. Astfel, vor evita utilizarea maşinilor de tuns iarba şi consumul aferent de curent electric. Noile „angajate“ vor fi „ghidate“ de un câine ciobănesc, „specializat“ în acest tip de misiuni. Cele 200 de capre vor costa cât o maşină de tuns iarba, însă nu vor avea acelaşi consum de curent. Pe lângă menţinerea gazonului în cele mai bune condiţii, caprele vor mai avea un rol foarte important: vor reduce riscul de incendii, ştiut fiind faptul că, în perioada sezonului estival, clima uscată din California favorizează apariţia incendiilor. Iniţiativa face parte dintr-un program ecologist amplu al colosului american. De altfel, în luna martie, compania a anunţat că, în curând, va lansa pe piaţă PowerMeter, un dispozitiv gratuit, capabil să analizeze în timp real consumul electric dintr-o locuinţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS