10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSorin Leoveanu, premiat la Gala Uniter

Sorin Leoveanu, premiat la Gala Uniter

Sorin Leoveanu, actor la Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova, a fost distins în cadrul celei de-a XVII-a ediţii a prestigioasei manifestări teatrale UNITER cu premiul pentru cel mai bun rol secundar pe anul 2008. Distincţia i-a fost acordată pentru rolul Lucio, din spectacolul „Măsură pentru măsură“, de W. Shakespeare, în regia lui Silviu Purcărete, jucat pe scena craioveană.
Actorul a mai fost premiat la UNITER, în 2006, tot pentru rol secundar (Anchetatorul, în spectacolul „Crimă şi pedeapsă“, de F.M. Dostoievski, regia Yuriy Kordonsky, Teatrul „Bulandra“).
Născut pe 5 decembrie 1974, la Craiova, Sorin Leoveanu a absolvit în 1998 Academia de Artă Teatrală din Târgu Mureş, secţia Actorie, în 2003 Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale“ din Bucureşti, Studii Aprofundate Actorie, iar în 2008 a obţinut doctoratul în Arta Actorului. Din 1999 este actor al Naţionalului craiovean.
A interpretat până în prezent peste 20 de roluri importante din dramaturgia românească şi universală, între care Iason, Lopahin, Petrucchio, Hlestakov, Beppo, Leonce etc., dar a strălucit şi în rolul Hamlet, sub îndrumarea regizorului Florin Mugur, la Teatrul Naţional din Cluj. Pentru acest din urmă rol, ca şi pentru rolul Hlestakov, a primit în 2001 Premiul AICT, secţia română, iar în 2002, Premiul Ministerului Culturii pentru tineri artişti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII