12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDrepturile copilului şi ale omului, pe înţelesul elevilor

Drepturile copilului şi ale omului, pe înţelesul elevilor

Asociaţia Culturală „Oltenia“ a finalizat în aceste zile cursul de pregătire al formatorilor pentru Educaţia Drepturilor Omului pentru Copii, în parteneriat cu Şcoala nr. 36 „Gheorghe Bibescu“ din Craiova.
Obiectivele cursului au fost de îmbunătăţire a cunoştinţelor celor 21 de voluntari cu privire la Drepturile Omului şi Educaţia Drepturilor Omului pentru Copii, dezvoltarea abilităţilor de utilizare a metodelor de educaţie nonformală. Cursul face parte din proiectul „Program de Educaţie a Drepturilor Omului pentru Copii – PEDA-DOC“, finanţat de Comisia Europeană prin Programul Youth „Tineret în acţiune“.
„Obiectivele principale ale acţiunii constau în dezvoltarea sentimentului de solidaritate, dar şi de promovare a toleranţei în rândul tinerilor, indiferent de etnie, pentru eliminarea discriminărilor de orice tip“, a spus Cristina Otovescu-Frăsie, preşedinta Asociaţiei Culturale „Oltenia“.
În perioada 1 mai – 15 iunie se va derula cea de-a treia etapă a proiectului, faza practică, în care sunt implicaţi elevii din ciclul primar, dar şi învăţătorii acestora. Pe 20 iunie se va finaliza procesul. Voluntarii vor primi diplome de participare la cursul de Formare de Formatori: PEDA-DOC şi diplomă de participare în calitate de voluntari la Proiectul Tineret în Acţiune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS