11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMinore traficate în Italia

Minore traficate în Italia

Fiii preşedintelui Sindicatului Liber al Romilor împreună cu o studentă la Litere sunt cercetaţi pentru că au exploatat sexual în Italia trei tinere cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani.

 

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Craiova fac cercetări în prezent, sub supravegherea procurorilor Biroului Teritorial Dolj al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), într-un dosar de trafic de minori care îi are drept protagonişti pe cei doi fii ai lui Ghiţă Radulian, preşedintele Sindicatului Liber al Romilor din Municipiul Craiova.

Studenta la Litere, profesoară de sex

Oamenii legii aveau de mai multă vreme informaţii că Anca Ioana Stănică, de 22 de ani, din Craiova, studentă în anul IV la Facultatea de Litere din localitate, împreună cu iubitul ei, Doru Andrei Stoian, de 25 de ani, s-ar ocupa cu traficarea unor minore. Potrivit unui comunicat al BCCO Craiova, cei doi au racolat, transportat şi exploatat sexual în Italia trei tinere cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani.

Fetele erau convinse să meargă în Italia prin minciunile devenite clasice: fie că li se vor găsi acolo locuri de muncă la diferite restaurante, că vor avea grijă de bătrâni ori că vor face curăţenie. Odată ajunse în Italia, în localitatea Vigevano, acestea erau însă obligate, prin ameninţări şi violenţe, să întreţină raporturi sexuale cu diferite persoane. Minorele erau supravegheate îndeaproape chiar de viitoarea profesoară de limba română, care, potrivit poliţiştilor, se prostitua şi ea. „Din cercetările întreprinse până în prezent, a rezultat faptul că membrii grupului infracţional organizat au obţinut în mod ilegal aproximativ 50.000 de euro prin exploatarea sexuală a celor trei minore, o parte din suma totală fiind investită de aceştia în achiziţionarea unor autoturisme de lux", informează BCCO Craiova.

După o perioadă în care a îndurat acest chin, una dintre fete a reuşit să scape şi, cu ajutorul altui român, s-a întors în ţară. Altă minoră a scăpat şi ea, fugind în Spania, în timp ce o a treia fată a fost ridicată de pe stradă de carabinieri şi dusă într-un centru pentru ocrotirea minorilor.

Luna aceasta, Anca Stănică şi Doru Stoian s-au întors din Italia ca să-şi petreacă Paştele acasă. Poliţiştii de la Crimă Organizată au aflat de revenirea lor şi i-au reţinut săptămâna trecută. Joi, 23 aprilie, cei doi au fost prezentaţi Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunilor de trafic de minori şi prostituţie. Instanţa a considerat însă că nu se impune arestarea inculpaţilor, dispunând, în schimb, măsura obligării lor de a nu părăsi localitatea pe o perioadă de 29 de zile.

Ciocolata de haşiş

Din verificările poliţiştilor a reieşit faptul că Stănică şi Stoian mai aveau un partener. Este vorba despre Dragoş Vlad Băceanu, de 25 de ani, din Craiova. Stoian şi Băceanu sunt fraţi gemeni şi fiii lui Ghiţă Radulian, preşedintele Sindicatului Liber al Romilor din Municipiul Craiova.

Băceanu este în prezent deţinut în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri. El a fost arestat pe 3 martie 2007, tot de poliţiştii craioveni de la Crimă Organizată, coordonaţi de un procuror DIICOT, imediat după ce a vândut o „ciocolată de haşiş" de 200 de grame. Respectiva captură de haşiş era, la acea dată, cea mai mare de acest fel din Dolj. Preparat sub forma unei ciocolate, drogul avea o puritate foarte mare. Câştigul traficanţilor în asemenea gen de afaceri este înzecit întrucât haşişul, împărţit în doze mici, este revândut către consumatori la preţuri cuprinse de obicei între 20 şi 30 euro/gram.

Băceanu n-a stat prea mult timp în arest preventiv. A fost eliberat după o scurtă perioadă de judecătorii doljeni şi a plecat din ţară. Fiind dat în urmărire internaţională, acesta a fost prins în Franţa, de unde a fost extrădat în ianuarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII