14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDelegaţia Parlamentului European, refuzată de Moldova

Delegaţia Parlamentului European, refuzată de Moldova

Autorităţile din Republica Moldova au refuzat să se întâlnească la Chişinău cu membrii Comisiei Parlamentului European, care va analiza evenimentele petrecute după alegerile din 5 aprilie, potrivit declaraţiilor europarlamentarului Marian Jean Marinescu.

„Din ultima comunicare pe care am primit-o, am înţeles că autorităţile moldovene refuză să întâlnească delegaţii Parlamentului European. Au întrebat câţi români sunt în delegaţie, dar nu ştim dacă acesta este motivul. Din comisia de patru membrii, formată din câte un reprezentant al grupurilor din PE, face parte un singur român, eu", a declarat Marinescu în cadrul unei conferinţe ce a avut loc sâmbătă la Craiova.

„Vom face un raport în care vom încerca să introducem toate încălcările drepturilor omului care au avut loc acolo, în Moldova. Raportul va fi prezentat joi în şedinţa preşedinţilor Parlamentului European, iar pe baza lui se va emite o rezoluţie în prima săptămână a lunii mai, la Strasbourg. Nu mi se pare normal să avem fonduri de 50 de milioane de euro pentru democratizarea instituţiilor din Republica Moldova şi să avem bătăi în stradă. Poate că aceşti bani au fost folosiţi tocmai pentru cumpărarea bastoanelor", a adăugat europarlamentarul român. Marian Jean Marinescu a precizat că delegaţia din care face parte se va întâlni în Republica Moldova cu rudele victimelor, cu victimele acţiunilor autorităţilor din zilele de după alegerile din 5 aprilie, dar şi cu reprezentanţi ai unor instituţii publice moldovene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII