7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalArbitri încătuşaţi

Arbitri încătuşaţi

Savaniu, Corpodean şi Lică au primit ordonanţă de reţinere pe 24 de ore în dosarul şpăgilor plătite de Cornel Penescu. Bogaciu a avut şi el emoţii, însă a fost lăsat să plece acasă, pentru că are nevasta gravidă.

 

Arbitrii Aurelian Bogaciu, Sorin Corpodean, Marcel Savaniu şi Tiberiu Lajos, precum şi vicepreşedintele autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Marcel Lică, au fost chemaţi ieri la audieri, la sediul Serviciului Teritorial Piteşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în dosarul de corupţie din arbitraj. Primii trei au mai fost audiaţi şi săptămâna trecută, dar Tiberiu Lajos nu s-a putut prezenta atunci la DNA deoarece i-a murit tatăl.

În urma audierilor, Savaniu, Corpodean şi Lică au fost reţinuţi de procurori, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, urmând ca anchetatorii să stabilească mâine dacă vor propune sau nu arestarea lor preventivă.

Tiberiu Lajos a părăsit sediul DNA Piteşti după trei ore de audieri. Şi Bogaciu a fost lăsat să plece, însă, în jurul orei 15.30, s-a întors în sediul DNA Piteşti împreună cu soţia sa, care este însărcinată. A trecut prin emoţii, crezând că va fi şi el „păstrat", însă a scăpat, procurorii anunţându-l că este aşteptat din nou la audieri pe 29 aprilie.

Gheorghe Constantin şi Cristian Libertatu rămân în arest

Fostul preşedinte al CCA, Gheorghe Constantin, şi fostul director al Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (OJPC) Argeş, Cristian Libertatu, rămân în arest, a decis tot ieri Tribunalul Argeş, care a respins cererile acestora de eliberare sub control judiciar.

În şedinţa care a durat aproximativ o oră şi jumătate, avocaţii au încercat să-i convingă pe judecători că Gheorghe Constantin a fost supus unei intervenţii chirurgicale la colon, în urmă cu o lună, la o clinică din Viena, şi are nevoie de tratament, iar Libertatu are o situaţie familială grea pentru că soţia şi copilul său, în vârstă de un an şi jumătate, sunt bolnavi. Magistraţii argeşeni au respins însă cererile de eliberare sub control judiciar, avocaţii anunţând imediat că vor face recurs.

Azi urmează să fie judecată cererea de eliberare sub control judiciar pentru Liviu Făcăleaţă, iar mâine pentru finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu.

Reamintim că Tribunalul Argeş a hotărât, în urmă cu peste o săptămână, arestarea preventivă, pentru 29 de zile, a lui Cornel Penescu, a lui Gheorghe Constantin, a lui Liviu Făcăleaţă şi a lui Cristian Libertatu. Cornel Penescu şi directorul general al hipermarketului PIC, patronat de Penescu, Liviu Făcăleaţă, sunt acuzaţi de dare de mită, iar Gheorghe Constantin şi Cristian Libertatu, pentru luare de mită. Penescu este acuzat de procurorii DNA că le-ar fi dat arbitrilor Bogaciu, Savaniu şi Lajos suma de 54.000 de euro şi 290.000 de lei, pentru a favoriza echipa argeşeană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS