9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Violată de unchi

Mădălina Catrinoiu, eleva de 13 ani din comuna gorjeană Vladimir, s-a prezentat ieri la primul termen din procesul intentat unchiului său, care a violat-o în toamna anului trecut.

 

Mădălina Catrinoiu, elevă în clasa a IV-a, a venit ieri la Tribunalul Gorj, însoţită de mama sa, Eufrosina Catrinoiu, şi de bunica maternă. Fata s-a prezentat în faţa instanţei de judecată la primul termen al procesului intentat unchiului său, Constantin Motocu, care a violat-o. În toamna anului trecut, fata de 13 ani a fost violată de două ori de fratele mai mic ale mamei sale. Aceasta nu le-a spus părinţilor despre cele întâmplate, fiindu-i teamă de unchiul ei, care a bătut-o şi a ameninţat-o. Eufrosina Catrinoiu îşi aminteşte cu groază cum l-a surprins pe fratele ei, în timpîncerca să o mai violeze o dată pe Mădălina: „Am scăpat-o din mâinile lui. Trăgea de hainele ei şi voia să îi dea pantalonii jos. Un nenorocit de om! De două ori şi-a bătut joc de fata mea". La ceva vreme de la incident, familia Catrinoiu a anunţat poliţia, depunând plângere împotriva violatorului, Constantin Motocu, care a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Ieri, mama Mădălinei a cerut instanţei de judecată o amânare pentru a avea timp să angajeze un avocat care să o reprezinte pe minoră.

Bunica maternă îi ia apărarea violatorului

Bunica maternă a Mădălinei îi ia apărarea fiului ei şi spune că cineva i-a vrut răul. Bătrâna încearcă să-şi convingă nepoata să-şi ierte unchiul: „Este copilul meu şi trebuie să îi iau apărarea. Îi pare rău de ce s-a întâmplat, dar ea trebuie să-l ierte şi să nu stea el în puşcărie. Dumnezeu iartă toate păcatele". Mădălina Catrinoiu este hotărâtă să nu-şi ierte niciodată unchiul, care a violat-o, a bătut-o şi a ameninţat-o de nenumărate ori. „Mi-era frică de el, nu vreau să-l iert niciodată. Nu mă interesează ce spune bunica", a spus minora din Vladimir. Fata a fost consiliată de psihologii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, care o monitorizează.

Familie necăjită

Singurele venituri ale familiei Catrinoiu sunt alocaţiile copiilor, salariul tatălui şi pensia bunicii, adică puţin peste 1.000 de lei. Familia Catrinoiu, compusă din opt copii minori, o bunică bolnavă de TBC şi cei doi soţi, trăieşte pe datorie. Mâncarea, hainele şi rechizitele le iau de la un butic din sat şi le plătesc de pe o lună pe alta. Dănuţ, cel mai mare copil al familiei Catrinoiu, a renunţat la şcoală pentru a munci. El îşi ajută părinţii să îi crească pe fraţii mai mici. „Dănuţ se duce la săpat, cu ziua, mai ales acum primăvara, când este chemat de săteni. Este furios şi supărat din cauza celor întâmplate cu Mădălina", a spus Eufrosina Catrinoiu. Soţul femeii a plecat ca văcar într-un sat din comuna Albeni, unde câştigă 500 de lei pe lună, iar majoritatea banilor îi trimite acasă. O asociaţie le va repara casa

Reprezentanţii Asociaţiei „Inimi de gorjeni“ s-au întâlnit pe 3 aprilie cu conducerea Primăriei Vladimir, cu care au semnat un parteneriat pentru repararea casei familiei Motocu. Asociaţia a strâns 1.000 de lei pentru a-i ajuta. Cea mai mare parte a banilor a fost pusă la dispoziţia autorităţilor locale pentru cumpărarea materialelor destinate lucrărilor de reparaţie a casei. Primăria Vladimir va asigura forţa de muncă necesară pentru efectuarea acestor lucrări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII