7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalViitor poliţist, cercetat de... poliţie

Viitor poliţist, cercetat de… poliţie

Un tânăr de 21 de ani, din oraşul doljean Dăbuleni, este cercetat pentru că a lovit cu maşina doi oameni din comuna Călăraşi, care se aflau pe marginea şoselei. Cazul n-ar fi fost ieşit din comun dacă poliţia doljeană n-ar fi „uitat" să-l mediatizeze în ziua producerii, ci doar după ce ziariştii au început să pună întrebări. De ce această omisiune? Poate pentru că protagonistul acestui accident e nu doar fiul unui poliţist din Dăbuleni, ci şi elev la Şcoala de Agenţi de poliţie din Slatina. În plus, conducea maşina sub influenţa alcoolului…

Accident în Vinerea Mare

 

Accidentul s-a produs săptămâna trecută, în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 1.00. Bogdan Cristian Vasile, de 21 de ani, din Dăbuleni – Dolj, elev la Centrul de Formare şi Perfecţionare a Pregătirii Agenţilor de Poliţie „Nicolae Golescu" Slatina, aflându-se la volanul unui autoturism Daewoo Cielo, se pare că venea de la discotecă şi se îndrepta către casă. În Călăraşi, a lovit cu maşina doi bărbaţi care se aflau pe marginea şoselei, stând de vorbă în faţa porţii unuia dintre ei. Cele două victime – Constantin Zamfir, de 51 de ani, din localitate, şi Ion Purcărea, de 36 de ani, din Corabia – Olt – au fost aruncaţi prin aer câţiva metri. Transportaţi imediat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, cei doi au fost internaţi pentru îngrijiri medicale, dar au scăpat fără fracturi.

Cât despre autorul accidentului, agenţii de la Circulaţie au stabilit, în urma testării lui cu aparatul etilotest, că viitorul poliţist prezenta o alcoolemie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„În cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, urmând ca, în funcţie de numărul de zile de îngrijiri medicale acordate victimelor de medicul legist, să se facă şi încadrarea juridică pentru vătămare corporală din culpă sau vătămare corporală gravă din culpă", a precizat ieri, la solicitarea GdS, comisarul Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII