21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte ştiri

Gisele Bündchen adoră pariurile sportive
Ca mulţi dintre compatrioţii săi, brazilianca Gisele Bündchen adoră fotbalul şi pariurile sportive. Potrivit cotidianului spaniol Sport, vedeta a câştigat un milion de dolari pariind pe echipa Inter Milano, al cărei antrenor este carismaticul portughez José Mourinho. Manechinul ar fi câştigat aceşti bani jucând la casa de pariuri britanică Stanleybet şi mizând pe Inter Milano încă de la începutul anului. Pe lângă admiraţie şi faptul că vorbesc aceeaşi limbă, pe frumoasa Bündchen o leagă de Mourinho dragostea nebună pentru Brazilia, ţara natală a fotomodelului. Gisele este fanul echipelor antrenate de frumosul grizonat, cu alură de actor. Ea este măritată cu jucătorul american Tom Brady, din Santa Monica. Manechinul poate fi observat în tribune ori de câte ori joacă soţul ei, dar, când programul îi permite şi se află în Europa, dă o fugă şi la Milano să-şi urmărească echipa favorită.

O boală genetică transformă o adolescentă în statuie
O fată de 13 ani din Londra suferă de o boală genetică, numită ştiinţific fibrodyplasia ossificans progressiva, care îi osifică ţesuturile, făcând-o incapabilă să se mişte ca un om normal.
Seanie Nammcock locuieşte în vestul capitalei britanice împreună cu familia – mama şi două surori. Arată ca orice copil normal, dar nu îşi poate mişca braţele, „îngheţate“ în poziţia Monalisei, gâtul şi spatele. Acum, Seanie nu poate face nimic fără ajutor, deşi încearcă să ducă o viaţă cât mai normală şi chiar merge la şcoală. Afecţiunea i-a fost descoperită anul trecut, după ce a căzut întâmplător, în timp ce se juca. Fata nu şi-a mai putut mişca braţul stâng, iar mama a dus-o la un control medical pentru a stabili cauza. Analizele medicale au confirmat boala, aflată în acel moment în stadiu incipient.
În prezent, există 600 de astfel de cazuri în lumea întreagă, iar doctorii nu au reuşit să descopere încă un tratament. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Oxford fac cercetări în acest sens.

Kate Moss nu mai bea alcool
Kate Moss nu mai are voie să consume alcool, pentru că ia antibiotice din cauza unei infecţii. Pentru lansarea noii sale colecţii de vară 2009, în magazinele TopShop din New York, vedeta şi-a făcut pedichiura într-un salon din Chinatown. Ea s-a infectat la degetul mare de la picior, potrivit unei surse apropiate topmodelului. Kate Moss este sub tratament pentru vindecarea infecţiei şi din acest motiv nu mai are voie să bea alcool.

O judecătoare îşi ţine procesele în camera de spital
O judecătoare din Germania a ordonat ca procesele pe care le are în responsabilitate să se desfăşoare în camera sa de spital, unde a fost internată pentru o fractură de şold. Karin Walter, de 59 de ani, a ordonat avocaţilor, martorilor şi acuzaţilor, încătuşaţi, să se prezinte la Spitalul „St. Vincenz“ din Limburg, unde era internată.  Primul caz judecat a fost cel în care Christopher Gross, de 24 de ani, şi Mary Fiedler, de 35 de ani, au fost acuzaţi de uciderea fiicei lor de opt luni.
În alt caz, un bărbat a fost judecat pentru lovirea cu o sticlă a unui paznic de la un club de noapte, iar în altul a fost vorba despre un bătrân, de 71 de ani, învinuit că ar fi încercat să ucidă un şofer de taxi.
Potrivit legii germane, acuzaţiile sunt anulate atunci când judecătorul nu poate continua procesele pe rol, motiv pentru care Karin Walter a vrut neapărat să-şi facă meseria chiar şi de pe patul spitalului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS