24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalApel pentru şpagă

Apel pentru şpagă

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au făcut apel împotriva unei sentinţe prin care un agent de la Postul de Poliţie Mărunţei, judeţul Olt, a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de luare de mită.

 

Sentinţa prin care Ionel Zâmbrea, de 23 de ani, agent la Postul de Poliţie Mărunţei, a fost condamnat la doi ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi pe o perioadă de doi ani a fost dată pe 24 februarie de Tribunalul Olt. Poliţistul a fost obligat şi la plata a 600 de lei cheltuieli judiciare. Pedeapsa primită de agentul Zâmbrea a venit după ce, în noiembrie 2008, a fost prins în flagrant în timp ce primea de la un şofer o sumă de bani pentru a-l „ierta". Ion Măceacă, din Drăgăneşti-Olt, a fost oprit pe 17 noiembrie în trafic de agentul Zâmbrea pentru un control de rutină. În urma verificărilor, agentul a observat că şoferul avea autorizaţia de circulaţie provizorie şi asigurarea obligatorie de răspundere civilă expirate. Conducătorul auto a susţinut după realizarea flagrantului că poliţistul i-a cerut 300 de lei pentru a trece cu vederea fapta săvârşită. Şoferul i-a dat poliţistului 130 de lei, înţelegându-se cu agentul ca, în ziua următoare, să îi dea şi restul de 170 de lei. Între timp, conducătorul auto a denunţat fapta agentului, iar procurorii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) au organizat pe 18 noiembrie un flagrant, bancnotele care au fost date drept mită fiind marcate.

Procurorii, nemulţumiţi de pedeapsă

Poliţistul a fost arestat preventiv pentru 29 de zile printr-o decizie a Tribunalului Olt, acesta fiind cercetat şi, ulterior, trimis în judecată în stare de reţinere. După ce Tribunalul Olt l-a condamnat pe agentul Ionel Zâmbrea, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a formulat apel la Curtea de Apel Craiova, procurorii contestând pedeapsa dată de judecători. Prima şedinţă a apelului s-a judecat ieri. Magistraţii craioveni au amânat judecarea pentru 8 mai, fiind menţinută starea de arest preventiv. „Împotriva sentinţei Tribunalului Olt, Parchetul de pe lângă această instanţă a formulat apel, considerând că fapta a fost încadrată netemeinic şi nelegal, în plus fiind reţinute şi circumstanţe atenuante", a explicat judecătorul Aurel Ilie, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Craiova. Şi agentul Ionel Zâmbrea a formulat apel, însă magistraţii doljeni au precizat că până ieri nu fuseseră depuse la dosar motivele acestuia.

Poliţistul şi-a dat demisia din funcţia pe care o deţinea în cadrul IPJ Olt imediat după începerea cercetărilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII