10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMagistraţii vor spor de 50 la sută

Magistraţii vor spor de 50 la sută

Conducerea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) se va întâlni pe 22 aprilie cu reprezentanţii asociaţiilor profesionale ale magistraţilor, pentru a discuta pe marginea acordării nediscriminatorii, pentru toţi judecătorii, a sporului de 50% pentru suprasolicitare neuropsihică, informează CSM. Pe ordinea de zi se mai află şi stabilirea unui prag minim pentru bugetul justiţiei, „de cel puţin 1% din PIB pentru instanţe care să asigure funcţionarea acestora în condiţii decente şi îndeplinirea actului de justiţie“. Se va solicita totodată şi trecerea bugetului instanţelor de judecată de la Ministerul Justiţiei la CSM sau la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Concluziile desprinse din această întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor profesionale a magistraţilor vor fi supuse atenţiei plenului CSM, convocat pe 23 aprilie într-o şedinţă extraordinară de judecătorul Virgil Viorel Andreieş, preşedintele CSM.
Până atunci, premierul Emil Boc a decis convocarea unei reuniuni speciale la guvern, pe 21 aprilie, cu ministrul finanţelor publice şi cel al justiţiei, pentru a discuta despre problemele din sistemul judiciar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII