Penescu, arestat pentru că are relaţii

Autori


Tribunalul Argeş motivează decizia din 14 aprilie, de a-i aresta pe Cornel Penescu, pe Gheorghe Constantin şi pe alte două persoane, prin faptul că lăsarea în libertate a inculpaţilor ar duce la îngreuna-rea cercetărilor din dosar, aceştia având influenţă şi „relaţii în medii sociale extinse“.

„În prezenta cauză nu este exclusă nici constatarea că, prin lăsarea în libertate a inculpaţilor, desfăşurarea cercetărilor penale, extinse, după cum rezultă din dosar, şi asupra altor persoane şi pentru alte fapte penale, de corupţie sau de altă natură, ar fi îngreunată, întrucât, aşa cum rezultă din autorizarea percheziţiei cu o zi înaintea propunerii de arestare, se află în curs de desfăşurare şi nu spre final, fără a omite autoritatea, influenţa şi relaţiile de care se bucură inculpaţii în medii sociale extinse, acestea rezultând din numele persoanelor cu care s-au purtat convorbirile telefonice, dar şi din potenţialul financiar al inculpaţilor, subliniat de avocaţii lor aleşi“.

Instanţa arată că la dosar sunt depuse probe precum interceptarea şi înregistrarea de convorbiri şi comunicări telefonice, înregistrări audio-video în mediul ambiental, înregistrări de imagini, localizări sau urmăriri prin GPS sau prin alte mijloace de supraveghere electronică.

Judecătorii redau fragmente din interceptările de la dosar, precum una dintre Liviu Făcăleaţă şi Penescu. „Eu zic să-i dai cinşpe“, este redarea unui astfel de fragment, ce apare în motivarea instanţei, făcându-se referire la faptul că inculpaţii au dat arbitrilor indicaţi sumele de 5.000 de dolari sau 15.000 de dolari. Potrivit motivării, „există probe şi indicii temeinice că, în perioada octombrie – decembrie 2008, inculpatul PGC (Cornel Penescu – n.r.) a dat prin intermediul inculpatului FLI (directorul PIC, Liviu Făcăleaţă – n.r.) suma totală de 54.000 de dolari către mai mulţi arbitri din Liga I pentru ca aceştia să avantajeze, prin arbitraje favorabile, echipa FC Argeş Piteşti, în meciurile pe care le disputa. Procurorii au considerat la fel de evident faptul că inculpatul PG a remis suma de 290.000 de lei inculpatului CG (Gheorghe Constantin – n.r.) pentru ca acesta să-i delege arbitrii solicitaţi, precum şi faptul că tot prin intermediul lui FL a dat inculpatului LD (n.r. – Cristian Libertatu, fost director OPC) suma de 4.000 de euro în lei, pentru favorizarea firmelor sale cu ocazia controalelor OPC“.


Bani contra informaţii nepublice

Potrivit  procurorilor, Penescu a remis, prin intermediul lui Liviu Ilie Făcăleaţă, suma de 4.000 de euro lui Dan Cristian Libertatu, director la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Argeş, pentru ca acesta să nu îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu în ce priveşte competenţele pe care le avea Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Argeş faţă de activitatea derulată de SC PIC SA, societate comercială controlată de Penescu. Potrivit procurorilor, suma de bani a fost remisă şi pentru ca societatea să nu fie sancţionată contravenţional, iar reprezentanţii acesteia să obţină informaţii nepublice privind eventualele controale efectuate de reprezentanţi ai Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Argeş.Comenteaza acum

2 Comentarii

  1. judex52 said:

    LA OJPC DOLJ, NU SE FACE NICI O ANCHETA ??? IN AFARA DE CATE O RAZIE FACUTA PE LA MICII BUTICARI DIN PIETE, CARE TREMURA DE FRIG PRNTRU TRAIUL ZILNIC, NU AUZIM NIMIC !!! SA AUZIM DE CATE UN CONTROL CU GARDA, FISC, ETC PE LA : ASGURARI, SERVICE-URI AUTO CARE AU OBLIGATII DE GARANTII AUTO PT. MASINI DE FIRMA CUNOSCUTE GEN “OPEL”, WOLKSVAGEN,,DAEWOO, MARII FURNIZORI DE SERVICII GEN : CEZ,DISTRUGAZ, RdS, DE CE NU “CALCA”, INSPECTORII ??? ACOLO ESTE MAREA “TAPUIRE”, ACOLO ESTE MAREA BATAIE DE JOC,ACOLO FACTURI INCARCATE !!!!. LA CASELE DE SCHIMB VALUTAR CARE SI ASTEA AU “PROTECTIA” LOR !!!!! N’AI SA-I VEZI !!!

  2. renato said:

    in opinia mea .. vinovat e ala care a iesit in depasire fara sa se asigure. era la simnic nu in oras k sa nu-si permita omu ..ce conteaza k avea 140/h?putea sa aiba si 60/h tot accident frontal era…erau p panta oricum. Nu stiu de ce il judecati p cel care mergea cu viteza ..parca nici unu din voi nu a avut vreodata 140/h ..dar probabil nu nici unuia nu ia iesit un dobitoc in fatza , fiecare merge cu cat are chef cand nu e constient de cauze, in schimb de asta se ocupa politia rutiera nu voi sa judecati..si puneti`va in locul vitezomanului , lasati sentimentele pt ala care a intrat in depasire (pt cei apropiati ) si ganditi rational care e vinovatul..inainte sa mai comentati, daca il sustineti in continuare pe distrusu ala inseamna ca sunteti chiar prosti .. mai bine abtineti`va fara sa tastati doar de dragul de a bate ceva p tastatura k oricum nu intereseaza pe nimeni parerea voastra:))

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 17 aprilie 2009

Actualitate

» Centura de Sud, croită din bretele
» Scurte stiri
» Patroni săraci cu maşini de lux
» Boc desfiinţează birurile baronilor guvernamentali
» PASTORALĂ LA ÎNVIEREA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS

Local

» Banii de la FMI ar putea fi folosiţi pentru pensii şi salarii
» Boc vrea să taie din privilegiile parlamentarilor
» Scurte stiri
» Depăşire încheiată în pom
» Cadouri pentru nevoiaşi
» Maşina parlamentului, în gropile Craiovei
» Impact mortal
» Voronin se duelează frăţeşte cu Băsescu
» Penescu, arestat pentru că are relaţii
» Angajaţii DSP, lăsaţi fără sporuri
» Oul roşu şi împistriţat
» Carne confiscată de la comercianţi
» Tradiţii şi credinţe pascale

Dolj

» Numiri politice la deconcentrate
» Pensionari fără bani de Sărbători

Sport

» Platini inspectează Ucraina şi Polonia
» Laudrup, demis de la Spartak Moscova
» Kaka s-a săturat de veteranii milanezi
» Moratti îl eliberează pe Adriano
» Olăroiu a semnat cu Al-Sadd
» Arsenal s-a calificat
» Abramovici investeşte la Chelsea
» Delegările arbitrilor, prin tragere la sorţi
» Meci de şase puncte pentru Vâlcea
» Ronaldo a dus-o pe Manchester în semifinale
» Doar victoria contează
» Încep finalele
» Baldini, suspendat
» Cârstea, în semifinale la dublu
» Carte despre viaţa lui Nadal
» Şarapova ar putea participa la Roland Garros
» Alpinistul Horia Colibăşanu, premiat

Bani & Afaceri

» Mai puţine documente pentru proiectele de dezvoltare rurală
» Helmat – succesul vine dintr-o echipă puternică
» Microîntreprinderile vor scăpa de forfetar devenind PFA
» Firmele deduc TVA la contractele de leasing
» Repartitoarele scumpesc factura

Magazin

» Apariţii editoriale
» Agenda evenimentelor
» Întreruperi energie electrică
» Fereşte-te de radar!
» Picătura de cunoaştere
» Bancul zilei
» Vremea în Oltenia
» Ia te uită!

Top