Numiri politice la deconcentrate

Autori


Mircea Geoană, preşedintele PSD, a anunţat ieri într-o întâlnire cu presa craioveană că guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri o ordonanţă prin care numirile în posturile de conducere ale instituţiilor deconcentrate se pot face politic, într-un mod transparent, iar schimbarea directorilor de deconcentrate ar urma să înceapă de săptămâna viitoare.

„O decizie de ieri a guvernului va permite aplicarea politicii guvernamentale şi la nivelul deconcentratelor, la nivel teritorial. Aceasta va permite aplicarea programului de guvernare. Aici, la Dolj, sper să ajute la deblocarea relaţiilor dintre PSD şi PD-L. Poziţia noastră este aceeaşi, în sensul că nu este o precondiţie obligatorie şi acceptabilă în reconfigurarea majorităţilor judeţene pentru a se putea proceda la repartizarea serviciilor deconcentrate. Încurajez liderii PD-L la nivel local să intre în logica protocolului. Dacă nu doresc să facă asta, vom merge înainte şi miniştrii noştri au, din partea noastră, dispoziţie de a proceda neîntârziat la numiri, în baza legii şi pe baza contractelor de management, aprobate ieri“, a afirmat Mircea Geoană. Întâlnirea liderului PSD cu presa din Bănie a avut loc într-o atmosferă neoficială.


La Dolj, negocierile PSD cu PD-L s-au blocat încă de la prima numire. „Este o problemă a organizaţiei noastre locale. Nu-mi place să fiu condiţionat atunci când intru într-o astfel de înţelegere. Deci, recomandarea mea calmă către liderii PD-L din Dolj este să se aşeze, conform protocolului coaliţiei, la discuţii cu colegii de la PSD şi să rezolve acest subiect. Nu vor s-o rezolve, atunci e problema lor, nu a noastră“, a adăugat Mircea Geoană. Numirile directorilor de deconcentrate pe criterii politice ar urma să se facă „de sus până jos“, potrivit liderului PSD. „Din deconcentratele astea, 70 la sută erau funcţionari publici, iar 30 la sută erau funcţionari contractuali, unde se putea face mai uşor schimbarea. Aşa cum guvernul se schimbă odată cu schimbarea guvernării, şi cei care sunt reprezentanţii guvernului la nivelul instituţiilor pleacă“, a explicat Mircea Geoană.Comenteaza acum

5 Comentarii

 1. clientela politica said:

  “Criteriul suveran al eficientei este competenta.Ea este dovedita prin munca,prin rezultatele obtinute in conditii de concurenta loiala,de uzante cinstite,ordine si disciplina.”……. .
  Ce se doreste? Promovarea incopetentei,legaliz area clientelismului politic,haosul planificat.Am votat noi acest lucru?S-a facut cuva referendum ? Jigodiile politice ne vor sfida si in viitor mai abitir ca pe vremea impuscatului ! Ce asteptari au tinerii?

 2. ella said:

  prostanacu macar nu tace, “numiri transparente- politic” se va alege praful de institutii cand cei care au lipit afise vor prelua conducerea ” de sus pana jos ” ;pana acum era doar unu ( cel mare ) numit politic, restul erau oameni tehnici care stiau ce fac si care in general nu au fost numiti politic; vor veni cei care se poarta ca latifundiarii pe mosiile proprii .Lucrand intro institutie publica ,esti obligat sa aplici legea , fie ca e data de un guvern sau altul , si atunci ma intreb de ce schimbari de sus pana jos – o sa aveti domnilor niste functionari publici extrem de loiali si competenti ,de altfel se vede ca de vreo zece ani incoace s-au angajat numai mediocrii .

 3. observator said:

  este normal ca pentru o persoana,care a fost pusa pe criterii indoielnice,un judet intreg sa fie blocat ? Mai mult,pentru o astfel de nesimtita,a fost nevoie de OUG. Halal caracter.

 4. prof said:

  Sa speram ca nemuritorul clan Busoi,Dragolici,isi traieste ultimele clipe. Sintem unicat in tara ca o familie sa conduca ISJ.Cred ca si celebra Giani va pleca sa-si coordoneze mai bine declaratia de avere.

 5. anonim said:

  LA cei de mai sus l_ati uitat pe celebrul lider Rada,care completeaza aceasta echipa din 1990.

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 17 aprilie 2009

Actualitate

» Centura de Sud, croită din bretele
» Scurte stiri
» Patroni săraci cu maşini de lux
» Boc desfiinţează birurile baronilor guvernamentali
» PASTORALĂ LA ÎNVIEREA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS

Local

» Banii de la FMI ar putea fi folosiţi pentru pensii şi salarii
» Boc vrea să taie din privilegiile parlamentarilor
» Scurte stiri
» Depăşire încheiată în pom
» Cadouri pentru nevoiaşi
» Maşina parlamentului, în gropile Craiovei
» Impact mortal
» Voronin se duelează frăţeşte cu Băsescu
» Penescu, arestat pentru că are relaţii
» Angajaţii DSP, lăsaţi fără sporuri
» Oul roşu şi împistriţat
» Carne confiscată de la comercianţi
» Tradiţii şi credinţe pascale

Dolj

» Numiri politice la deconcentrate
» Pensionari fără bani de Sărbători

Sport

» Platini inspectează Ucraina şi Polonia
» Laudrup, demis de la Spartak Moscova
» Kaka s-a săturat de veteranii milanezi
» Moratti îl eliberează pe Adriano
» Olăroiu a semnat cu Al-Sadd
» Arsenal s-a calificat
» Abramovici investeşte la Chelsea
» Delegările arbitrilor, prin tragere la sorţi
» Meci de şase puncte pentru Vâlcea
» Ronaldo a dus-o pe Manchester în semifinale
» Doar victoria contează
» Încep finalele
» Baldini, suspendat
» Cârstea, în semifinale la dublu
» Carte despre viaţa lui Nadal
» Şarapova ar putea participa la Roland Garros
» Alpinistul Horia Colibăşanu, premiat

Bani & Afaceri

» Mai puţine documente pentru proiectele de dezvoltare rurală
» Helmat – succesul vine dintr-o echipă puternică
» Microîntreprinderile vor scăpa de forfetar devenind PFA
» Firmele deduc TVA la contractele de leasing
» Repartitoarele scumpesc factura

Magazin

» Apariţii editoriale
» Agenda evenimentelor
» Întreruperi energie electrică
» Fereşte-te de radar!
» Picătura de cunoaştere
» Bancul zilei
» Vremea în Oltenia
» Ia te uită!

Top