3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljNumiri politice la deconcentrate

Numiri politice la deconcentrate

Mircea Geoană, preşedintele PSD, a anunţat ieri într-o întâlnire cu presa craioveană că guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri o ordonanţă prin care numirile în posturile de conducere ale instituţiilor deconcentrate se pot face politic, într-un mod transparent, iar schimbarea directorilor de deconcentrate ar urma să înceapă de săptămâna viitoare.
„O decizie de ieri a guvernului va permite aplicarea politicii guvernamentale şi la nivelul deconcentratelor, la nivel teritorial. Aceasta va permite aplicarea programului de guvernare. Aici, la Dolj, sper să ajute la deblocarea relaţiilor dintre PSD şi PD-L. Poziţia noastră este aceeaşi, în sensul că nu este o precondiţie obligatorie şi acceptabilă în reconfigurarea majorităţilor judeţene pentru a se putea proceda la repartizarea serviciilor deconcentrate. Încurajez liderii PD-L la nivel local să intre în logica protocolului. Dacă nu doresc să facă asta, vom merge înainte şi miniştrii noştri au, din partea noastră, dispoziţie de a proceda neîntârziat la numiri, în baza legii şi pe baza contractelor de management, aprobate ieri“, a afirmat Mircea Geoană. Întâlnirea liderului PSD cu presa din Bănie a avut loc într-o atmosferă neoficială.
La Dolj, negocierile PSD cu PD-L s-au blocat încă de la prima numire. „Este o problemă a organizaţiei noastre locale. Nu-mi place să fiu condiţionat atunci când intru într-o astfel de înţelegere. Deci, recomandarea mea calmă către liderii PD-L din Dolj este să se aşeze, conform protocolului coaliţiei, la discuţii cu colegii de la PSD şi să rezolve acest subiect. Nu vor s-o rezolve, atunci e problema lor, nu a noastră“, a adăugat Mircea Geoană. Numirile directorilor de deconcentrate pe criterii politice ar urma să se facă „de sus până jos“, potrivit liderului PSD. „Din deconcentratele astea, 70 la sută erau funcţionari publici, iar 30 la sută erau funcţionari contractuali, unde se putea face mai uşor schimbarea. Aşa cum guvernul se schimbă odată cu schimbarea guvernării, şi cei care sunt reprezentanţii guvernului la nivelul instituţiilor pleacă“, a explicat Mircea Geoană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII