Cadouri pentru nevoiaşi

Autori


Mai multe familii nevoiaşe din judeţul Olt au primit ieri daruri pentru masa de Paşte de la pompieri şi de la Crucea Roşie. Poliţiştii, jandarmii, dar şi reprezentanţii Prefecturii Olt s-au gândit şi ei la cei necăjiţi. Aceştia au oferit pachete cu produse specifice Sărbătorii Pascale bătrânilor de la azil şi copiilor din centrele de plasament şi căsuţele de tip familial.  

 

Bucurie fără margini ieri pentru mai multe familii nevoiaşe. Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt le-au dăruit cadouri tradiţionale pentru masa de Paşte. Militarii şi-au făcut deja o tradiţie ca de Sărbători să se gândească la semenii lor şi să le vină în ajutor.

Cadrele ISU Olt au strâns bani şi au cumpărat cele necesare pentru a face mai bogată masa de Paşte a trei familii nevoiaşe din Slatina, Negreni şi Caracal. Acestea au primite câte un miel, pachete cu alimente, dulciuri şi băuturi răcoritoare. „Le mulţumim pentru gestul lor. Chiar nu aveam bani să fac cumpărături de Paşte. Am patru copii şi mă descurc foarte greu. Nu avem serviciu nici eu şi nici soţul“, a spus Jeni Popescu, din Negreni, una dintre persoanele ajutate de pompieri.    

„Nimeni nu e singur“

Filiala din Olt a Crucii Roşii a venit şi anul acesta în sprijinul mai multor persoane din judeţ cu venituri reduse şi probleme medicale. Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, reprezentanţii instituţiei au desfăşurat proiectul de ajutorare a persoanelor vârstnice „Crucea Roşie – Nimeni nu e singur“. Prin acesta ei au ajutat 30 de familii de pensionari cu vârste cuprinse între 60 şi 97 de ani, care au primit pachete cu produse alimentare şi de igienă.

Potrivit directoarei Crucii Roşii din Olt, Simona Capisizu, voluntarii au distribuit pachetele la domiciliul pensionarilor, iar cadrele medicale de la filială au evaluat starea de sănătate a acestora, printr-un consult gratuit. Beneficiarii din mediul rural au fost ajutaţi de cei de la Crucea Roşie la igienizarea curţilor acestora, alături de alţi localnici. Proiectul de ajutorare a pensionarilor a fost finanţat de Consiliul Judeţean Olt şi mai multe societăţi comerciale, care au făcut donaţii în produse alimentare.


Bucurie şi pentru bătrânii de la azil

Şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Olt s-a gândit la nevoiaşi în preajma Sărbătorilor de Paşte. Poliţiştii au adus o rază de lumină în sufletul bătrânilor de la Căminul de îngrijire şi asistenţă din Slatina, dar şi al tinerilor instituţionalizaţi la Centrul de Plasament „Floare de Colţ“ şi Casa de tip familial „Sfânta Maria“ din Balş. Însoţiţi de şeful IPJ, comisarul-şef Ion Voicu, oamenii legii au călcat ieri pragul azilului şi le-au oferit bătrânilor daruri tradiţionale, pentru a le face mai frumoase Sărbătorile. „Vă mulţumim din suflet că vă gândiţi la noi şi că ne călcaţi pragul“, a spus Dobriţa Dobre, o bătrână care locuieşte de azil de zece ani.

Nici reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt nu i-au uitat pe cei necăjiţi. Astăzi, ei vor împărţi cadouri la Centrul de îngrijire şi asistenţă şi Căminul pentru persoane vârstnice din localitatea Spineni.        

Daruri şi pentru persoanele instituţionalizate

Şi persoanele instituţionalizate în câteva unităţi ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt vor primi astăzi pachete cu produse specifice Sărbătorilor de Paşte. Reprezentanţii Prefecturii Olt vor duce cadouri la Centrele pentru persoane vârstnice din comunele Băbiciu şi Fălcoiu, Centrul de îngrijire şi asistenţă din Şopârliţa şi Centrele de recuperare şi reabilitare a persoanelor cu handicap din Caracal şi Cezieni. „Vom oferi 225 de pachete cu produse tradiţionale de Paşte (ouă roşii, cozonac, răcoritoare etc.) persoanelor instituţionalizate în mai multe centre aflate în subordinea DGASPC“, a declarat Adrian Zaharia, directorul Cancelariei prefectului Daniel Şarpe. Cele mai multe pachete (70) vor merge la Centrul din Cezieni şi cele mai puţine, la Băbiciu.Comenteaza acum

2 Comentarii

  1. Alina said:

    Ma bucur ca mai sunt printre noi si persoane cu mare suflet! Bravo lor!

  2. TREBUIE DATE COMPLETE DESPRE...... said:

    Dar restul ce fac si in special primarul Solomon,de ce nu pune la dispozitia autoritatilor legitimate toate persoanele nevoiase si situatia reala a acestora?!!!! Uitativa in spitale,multi rabda de foame,pe str,in cartiere in care multi sant batuti de vecini ca sunt bauti simulte alte cazuri.Recent,am vazut ceia ce nu credeam,cand o femeie se deplasa mai rau sca orce betiv cronic,este batuta si va imaginati ce a suportat de la cei pe str.Cineva a sunat la salvare si doctorii cunostea boala iar cei cretini au disparut la auzul ca e o boala grava si incurabila.Asa ca numai publicitatea exista,restul nu conteaza.Unde a fost gds la cazul prezentat ca a fost in apropierea lor?!!NU BALIVERNE,FAPTE REALE SI DE ACEIA MAI SUPAR PE CINEVA DAR…..

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 17 aprilie 2009

Actualitate

» Centura de Sud, croită din bretele
» Scurte stiri
» Patroni săraci cu maşini de lux
» Boc desfiinţează birurile baronilor guvernamentali
» PASTORALĂ LA ÎNVIEREA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS

Local

» Banii de la FMI ar putea fi folosiţi pentru pensii şi salarii
» Boc vrea să taie din privilegiile parlamentarilor
» Scurte stiri
» Depăşire încheiată în pom
» Cadouri pentru nevoiaşi
» Maşina parlamentului, în gropile Craiovei
» Impact mortal
» Voronin se duelează frăţeşte cu Băsescu
» Penescu, arestat pentru că are relaţii
» Angajaţii DSP, lăsaţi fără sporuri
» Oul roşu şi împistriţat
» Carne confiscată de la comercianţi
» Tradiţii şi credinţe pascale

Dolj

» Numiri politice la deconcentrate
» Pensionari fără bani de Sărbători

Sport

» Platini inspectează Ucraina şi Polonia
» Laudrup, demis de la Spartak Moscova
» Kaka s-a săturat de veteranii milanezi
» Moratti îl eliberează pe Adriano
» Olăroiu a semnat cu Al-Sadd
» Arsenal s-a calificat
» Abramovici investeşte la Chelsea
» Delegările arbitrilor, prin tragere la sorţi
» Meci de şase puncte pentru Vâlcea
» Ronaldo a dus-o pe Manchester în semifinale
» Doar victoria contează
» Încep finalele
» Baldini, suspendat
» Cârstea, în semifinale la dublu
» Carte despre viaţa lui Nadal
» Şarapova ar putea participa la Roland Garros
» Alpinistul Horia Colibăşanu, premiat

Bani & Afaceri

» Mai puţine documente pentru proiectele de dezvoltare rurală
» Helmat – succesul vine dintr-o echipă puternică
» Microîntreprinderile vor scăpa de forfetar devenind PFA
» Firmele deduc TVA la contractele de leasing
» Repartitoarele scumpesc factura

Magazin

» Apariţii editoriale
» Agenda evenimentelor
» Întreruperi energie electrică
» Fereşte-te de radar!
» Picătura de cunoaştere
» Bancul zilei
» Vremea în Oltenia
» Ia te uită!

Top