16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCadouri pentru nevoiaşi

Cadouri pentru nevoiaşi

Mai multe familii nevoiaşe din judeţul Olt au primit ieri daruri pentru masa de Paşte de la pompieri şi de la Crucea Roşie. Poliţiştii, jandarmii, dar şi reprezentanţii Prefecturii Olt s-au gândit şi ei la cei necăjiţi. Aceştia au oferit pachete cu produse specifice Sărbătorii Pascale bătrânilor de la azil şi copiilor din centrele de plasament şi căsuţele de tip familial.  
 
Bucurie fără margini ieri pentru mai multe familii nevoiaşe. Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt le-au dăruit cadouri tradiţionale pentru masa de Paşte. Militarii şi-au făcut deja o tradiţie ca de Sărbători să se gândească la semenii lor şi să le vină în ajutor.
Cadrele ISU Olt au strâns bani şi au cumpărat cele necesare pentru a face mai bogată masa de Paşte a trei familii nevoiaşe din Slatina, Negreni şi Caracal. Acestea au primite câte un miel, pachete cu alimente, dulciuri şi băuturi răcoritoare. „Le mulţumim pentru gestul lor. Chiar nu aveam bani să fac cumpărături de Paşte. Am patru copii şi mă descurc foarte greu. Nu avem serviciu nici eu şi nici soţul“, a spus Jeni Popescu, din Negreni, una dintre persoanele ajutate de pompieri.    

„Nimeni nu e singur“

Filiala din Olt a Crucii Roşii a venit şi anul acesta în sprijinul mai multor persoane din judeţ cu venituri reduse şi probleme medicale. Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, reprezentanţii instituţiei au desfăşurat proiectul de ajutorare a persoanelor vârstnice „Crucea Roşie – Nimeni nu e singur“. Prin acesta ei au ajutat 30 de familii de pensionari cu vârste cuprinse între 60 şi 97 de ani, care au primit pachete cu produse alimentare şi de igienă.
Potrivit directoarei Crucii Roşii din Olt, Simona Capisizu, voluntarii au distribuit pachetele la domiciliul pensionarilor, iar cadrele medicale de la filială au evaluat starea de sănătate a acestora, printr-un consult gratuit. Beneficiarii din mediul rural au fost ajutaţi de cei de la Crucea Roşie la igienizarea curţilor acestora, alături de alţi localnici. Proiectul de ajutorare a pensionarilor a fost finanţat de Consiliul Judeţean Olt şi mai multe societăţi comerciale, care au făcut donaţii în produse alimentare.

Bucurie şi pentru bătrânii de la azil

Şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Olt s-a gândit la nevoiaşi în preajma Sărbătorilor de Paşte. Poliţiştii au adus o rază de lumină în sufletul bătrânilor de la Căminul de îngrijire şi asistenţă din Slatina, dar şi al tinerilor instituţionalizaţi la Centrul de Plasament „Floare de Colţ“ şi Casa de tip familial „Sfânta Maria“ din Balş. Însoţiţi de şeful IPJ, comisarul-şef Ion Voicu, oamenii legii au călcat ieri pragul azilului şi le-au oferit bătrânilor daruri tradiţionale, pentru a le face mai frumoase Sărbătorile. „Vă mulţumim din suflet că vă gândiţi la noi şi că ne călcaţi pragul“, a spus Dobriţa Dobre, o bătrână care locuieşte de azil de zece ani.
Nici reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt nu i-au uitat pe cei necăjiţi. Astăzi, ei vor împărţi cadouri la Centrul de îngrijire şi asistenţă şi Căminul pentru persoane vârstnice din localitatea Spineni.        

Daruri şi pentru persoanele instituţionalizate

Şi persoanele instituţionalizate în câteva unităţi ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt vor primi astăzi pachete cu produse specifice Sărbătorilor de Paşte. Reprezentanţii Prefecturii Olt vor duce cadouri la Centrele pentru persoane vârstnice din comunele Băbiciu şi Fălcoiu, Centrul de îngrijire şi asistenţă din Şopârliţa şi Centrele de recuperare şi reabilitare a persoanelor cu handicap din Caracal şi Cezieni. „Vom oferi 225 de pachete cu produse tradiţionale de Paşte (ouă roşii, cozonac, răcoritoare etc.) persoanelor instituţionalizate în mai multe centre aflate în subordinea DGASPC“, a declarat Adrian Zaharia, directorul Cancelariei prefectului Daniel Şarpe. Cele mai multe pachete (70) vor merge la Centrul din Cezieni şi cele mai puţine, la Băbiciu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII