Boc vrea să taie din privilegiile parlamentarilor

Autori


Premierul Emil Boc recomandă conducerii parlamentului să găsească soluţia legală şi să nu dea curs cererii unor foşti şi actuali parlamentari care au solicitat pensii speciale, arătând că acest demers al demnitarilor este „o formă de dispreţ faţă de restul cetăţenilor“.

Boc a spus că este anormal ca demnitarii să profite de această situaţie de criză şi să îşi mai acorde nişte pensii speciale şi şi-a exprimat speranţa că forurile de conducere ale parlamentului vor găsi soluţia legală pentru a putea opri pensiile speciale. „Fac o recomandare conducerii parlamentului să nu dea curs cererii de acordare a pensiilor de parlamentar pentru cei 350 (peste 550, potrivit datelor oficiale obţinute, la solicitarea NewsIn, de la parlament, au cerut adeverinţe pentru pensii – n.r.) care au solicitat pensiile speciale, pentru că ar fi un semn de total dispreţ faţă de populaţia acestei ţări, care trece printr-o situaţie dificilă“, a precizat premierul ieri, la postul public de televiziune. „Dacă ar fi acordate, ne-ar pune într-o situaţie delicată pe noi, cei din guvern, care vorbim de austeritate bugetară. Cred că se va înţelege acest efort de solidaritate, pentru că nu putem să tratăm cu două unităţi de măsură“, a subliniat Emil Boc.

Prim-ministrul a arătat că doreşte să anuleze Legea pensiilor speciale, în baza căreia „350 de foşti şi actuali parlamentari cer pensia specială, care merge până la 80% din valoarea indemnizaţiei de parlamentar“. Peste 550 de foşti parlamentari au solicitat pensii speciale, în baza Statutului senatorilor şi deputaţilor din 2006, după ce fie nu au candidat, fie au ratat un nou mandat la alegerile uninominale din toamna trecută, iar iniţiativa PD-L de renunţare la acestea nu a fost încă dezbătută. Lista persoanelor care au cerut adeverinţa pentru pensionarea în baza Legii nr. 96/2006 privind Statutul senatorilor şi deputaţilor cuprinde în cazul Camerei Deputaţilor 388 de nume, iar în cazul Senatului – 183. Pe baza acestei adeverinţe, pe care o prezintă la Casa de Pensii, foştii senatori şi deputaţi îşi calculează pensiile.

Cine primeşte pensii babane


Printre foştii parlamentari care au cerut pensionarea se numără fostul şef al statului Ion Iliescu, care are la activ două mandate de senator. De asemenea, pe listă figurează Mona Muscă, aceasta având două mandate complete şi unul nefinalizat, după ce şi-a dat, în 2007, demisia din Camera Deputaţilor ca urmare a scandalului privind colaborarea sa cu fosta Securitate. Totodată, fostul senator conservator Rodica Stănoiu a solicitat pensie de parlamentar, la fel ca şi Adrian Păunescu (PSD), care a ratat cel de-al patrulea mandat de senator în Hunedoara.

Cei mai mulţi dintre pensionarii parlamentari din fosta legislatură provin din rândurile PRM, care nu a mai atins pragul de 5%.

NewsInComenteaza acum

5 Comentarii

 1. pietro said:

  ne enervam si facem socoteli peste socoteli ca nu o sa ne ajunga fondul de pensii si o sa apeleze la imprumutul fmi , pai hotariti-va si luatile o data acele pensii in plus si alte avantaje la cei din suprastructuri si poate asa se regleaza ac deficit.curaji si onestitate ca nimeni nu e mai presus si tot acolo ajungem.

 2. şi somnul se plăteşte ... said:

  Dormitul în parlament, trebuie plătit. Cu cât s-a dormit mai mult (în mai multe mandate), cu atât pensia de lux va fi mai mare ! Dar poate că dă Domnul, ca unii să n-o mai apuce … şi să-şi doarmă somnul de veci … Cât priveşte faptul că li le-ar tăia piticul Boc, asta este o vrajeală …

 3. XXX said:

  Boc o sa-si taie pana la urma si creanga de sub picioare.
  Se da zglobiu acum si ne abureste ca face si desface, dar o sa vedem mai tarziu ce vom face, ca de latrat, toti latra al dracului de bine, dar nu pentru a apara prada (Romania), ci pentru a face galagie sa creada prostii (poporul) ce buni sunt ei cei care ne conduc. RUSINE BANDITILOR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!

 4. BOC fata de tron... said:

  Daca trec pastile, nu este timp pt intalnirea oricaror persoane pt aflarea adevarului.In prezent in romania este un procent de80% ce poseda diplome cu studii de inalta stiinta,dar realitatea este ca doar o persoana la o mie poate citi un proiect si poate sa realizeze un produs finit capabil sa functioneze corect.Am avut ocazia unica in viata sa vad realitatea si mi sa demonstrat cum se vede foarte repede plagiatura in orce domeniu de activitate.Nu am crezut nimic pana nu am vazut,e corect sa va documentati.Totul se ascunde la dictaturi politice si banul,s.a. stau la baza celor mari oameni de stiinta de 80% cu diplome speciale..Sant toti la putere si totul se cumpara+ coruptia sub orce aspect.Romania poate fi redresata sub orce aspect general numai cu o conducere straina sau o stricta dictatura straina,astfel va fi si mai rau.BOC latra pt scaun si nu a face ceva real si restul ramane sa vedeti fapte……

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 17 aprilie 2009

Actualitate

» Centura de Sud, croită din bretele
» Scurte stiri
» Patroni săraci cu maşini de lux
» Boc desfiinţează birurile baronilor guvernamentali
» PASTORALĂ LA ÎNVIEREA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS

Local

» Banii de la FMI ar putea fi folosiţi pentru pensii şi salarii
» Boc vrea să taie din privilegiile parlamentarilor
» Scurte stiri
» Depăşire încheiată în pom
» Cadouri pentru nevoiaşi
» Maşina parlamentului, în gropile Craiovei
» Impact mortal
» Voronin se duelează frăţeşte cu Băsescu
» Penescu, arestat pentru că are relaţii
» Angajaţii DSP, lăsaţi fără sporuri
» Oul roşu şi împistriţat
» Carne confiscată de la comercianţi
» Tradiţii şi credinţe pascale

Dolj

» Numiri politice la deconcentrate
» Pensionari fără bani de Sărbători

Sport

» Platini inspectează Ucraina şi Polonia
» Laudrup, demis de la Spartak Moscova
» Kaka s-a săturat de veteranii milanezi
» Moratti îl eliberează pe Adriano
» Olăroiu a semnat cu Al-Sadd
» Arsenal s-a calificat
» Abramovici investeşte la Chelsea
» Delegările arbitrilor, prin tragere la sorţi
» Meci de şase puncte pentru Vâlcea
» Ronaldo a dus-o pe Manchester în semifinale
» Doar victoria contează
» Încep finalele
» Baldini, suspendat
» Cârstea, în semifinale la dublu
» Carte despre viaţa lui Nadal
» Şarapova ar putea participa la Roland Garros
» Alpinistul Horia Colibăşanu, premiat

Bani & Afaceri

» Mai puţine documente pentru proiectele de dezvoltare rurală
» Helmat – succesul vine dintr-o echipă puternică
» Microîntreprinderile vor scăpa de forfetar devenind PFA
» Firmele deduc TVA la contractele de leasing
» Repartitoarele scumpesc factura

Magazin

» Apariţii editoriale
» Agenda evenimentelor
» Întreruperi energie electrică
» Fereşte-te de radar!
» Picătura de cunoaştere
» Bancul zilei
» Vremea în Oltenia
» Ia te uită!

Top