15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAngajaţii DSP, lăsaţi fără sporuri

Angajaţii DSP, lăsaţi fără sporuri

Zeci de angajaţi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj au fost trimişi acasă de Paşte cu salariile diminuate cu 30% din cauza Ministerului Sănătăţii Publice, care a tăiat din bugetul alocat instituţiei.
Angajaţii laboratorului de igienă a radiaţiilor şi ai Laboratorului de Igienă de pe strada Brestei susţin că au primit săptămâna aceasta, fără explicaţii salarii cu 350 – 400 de lei mai mici.
„Ne-au scos toate sporurile, cu excepţia celui de vechime şi a celui de prevenţie, fără nici o explicaţie, înainte de Paşte. Ne-au lăsat fără bani de Sărbători. Ce tragere de inimă să mai avem acum la serviciu, când vedem că drepturile noastre salariale sunt tăiate fără să ni se ofere explicaţii şi fără să se ţină cont de lege?“, a spus Rodica Dina, angajată la Compartimentul de Chimia Apei, din cadrul Laboratorului de Igienă.
Angajaţii DSP Dolj susţin că sporurile le-au fost tăiate începând cu luna martie, deşi o modificare legislativă care să vizeze sporurile bugetarilor nu s-a făcut până acum.
Toţi salariaţii aflaţi în această situaţie s-au adresat ieri liderilor de sindicat, cerând declanşarea grevei generale.
Sindicatul SANITAS de la Spitalul de Urgenţă Craiova, de care aparţin, a strâns semnături de la angajaţi şi a înregistrat deja conflictul de muncă, urmând ca după Paşte să organizeze o grevă de avertisment.
Conducerea DSP Dolj susţine că a fost o situaţie deosebită cauzată de lipsa fondurilor, pe care va încerca să o reglementeze după Sărbători.
„Nu am avut bani şi pentru acoperirea sporurilor, care nu au fost cuprinse în buget. Urmează ca după Paşte să plătim diferenţa“, a declarat dr. Dolores Tătar, directorul executiv al DSP Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU