Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Pagube de 12 miliarde de euro
Lucrările de reconstrucţie a regiunii italiene Abruzzo, devastată de cutremurul de săptămâna trecută, vor costa 12 miliarde de euro, a declarat ministrul de interne Roberto Maroni, citat de Reuters.
Estimările iniţiale ale pagubelor produse de seismul survenit pe 6 aprilie erau de două, până la trei miliarde de euro. Cel puţin 294 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar locuinţele a circa 40.000 de oameni au fost distruse. Numeroase clădiri istorice au fost avariate. Seismul a avut loc în timpul celei mai accentuate recesiuni din Italia de după cel de-al doilea război mondial.
NewsIn

Director nou la CFR Călători
Ministrul transporturilor şi infrastructurii, Radu Berceanu, l-a numit ieri pe pesedistul Răzvan Laurenţiu Stoica în funcţia de director general la CFR Călători, în locul lui Liviu Pescăraşu, au anunţat reprezentanţii ministerului.
Potrivit acestora, Răzvan Laurenţiu Stoica îl înlocuieşte pe Liviu Pescăraşu, care a asigurat funcţia de director general din 24 martie, după ce a fost interimar din ianuarie 2009.
 NewsIn

Căderi de stânci
Drumul Naţional 57, care face legătura între Orşova şi Moldova Nouă, a fost blocat complet în noaptea de marţi spre miercuri, din cauza unor stânci care s-au prăvălit la ieşirea din comuna Dubova, în cădere rupând mai multe fire de medie tensiune. Opt localităţi din Mehedinţi au rămas fără energie electrică.
„Marţi, la ora 21.30, pe DN 57, în comuna Dubova, pe aproximativ 20 de metri, au avut loc căderi de pietre, fiind blocat drumul în întregime. La ora 22.30 a fost eliberat un sens de mers, iar peste noapte a fost deblocat în totalitate“, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi, Nicolae Lohon.
Până ieri-dimineaţă, lucrătorii de la Electrica au reparat reţelele care asigură furnizarea de energie electrică în cele opt localităţi rămase în beznă.
Alin GHICIULESCU

Maşină furată
Un autoturism marca Renault Scenic semnalat ca fiind furat a fost confiscat marţi seară de poliţiştii de frontieră mehedinţeni, după ce a fost depistat în trafic la intrarea în Drobeta Turnu Severin. Autoturismul valorează 20.000 de euro şi aparţine unei societăţi de leasing auto din Bucureşti. La control, conducătorul autoturismului, Ilie R., de 31 de ani, cu domiciliul în Drobeta Turnu Severin, nu le-a putut prezenta poliţiştilor de frontieră un document care să dovedească faptul că este proprietarul maşinii sau o procură care să ateste că are dreptul să-l folosească.
Alin Ghiciulescu

Razie în Craioviţa Nouă

Poliţiştii Secţiei 5 Craiova împreună cu subofiţeri şi ofiţeri din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj au efectuat marţi o razie de amploare, pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii stradale în cel mai mare cartier al Băniei – Craioviţa Nouă. La cele opt filtre auto de pe raza cartierului au fost controlate 248 de vehicule. Totodată, au fost verificate 27 de baruri şi şapte săli de jocuri din zonă.
În total, au fost constatate cu ocazia acestei razii 13 fapte de natură penală, iar 32 de persoane au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare totală de 4.120 de lei.
Adrian DINU

Exit mobile version