22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMinisterul Justiţiei, dator vândut

Ministerul Justiţiei, dator vândut

Ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat marţi, în cadrul unei emisiuni la TVR1, că MJ este dator magistraţilor cu aproximativ trei sute de milioane de euro.
„Trebuie să rezolvăm problema salariilor din justiţie“, a afirmat Cătălin Predoiu, care a vorbit despre rectificarea bugetară negativă, ce a afectat instituţia. Predoiu a mai spus că blocarea actului de justiţie ar putea afecta raportul din vară. Acesta a susţinut că s-a întâlnit cu sindicaliştii din justiţie de cinci ori în ultima lună, pentru rezolvarea situaţiei.
Personalul auxiliar din justiţie protestează, de săptămâna trecută, din cauză că nu primeşte sporul de 50% pe care mulţi magistraţi l-au obţinut în justiţie. Mai multe instanţe şi organizaţii neguvernamentale din ţară s-au solidarizat cu personalul auxiliar.
Predoiu a mai spus că, în 2008, România a acordat cetăţenie pentru 5.000 de persoane din Republica Moldova, care au cerut redobândirea acesteia. Alte 4.200 de cereri au fost soluţionate anul acesta.
La Consulatul român de la Chişinău sunt, în prezent, 650.000 de dosare depuse pentru dobândirea cetăţeniei române, a precizat ministrul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII