10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPedofil arestat de poliţiştii gorjeni

Pedofil arestat de poliţiştii gorjeni

Ilie Creţan, de 53 de ani, a fost reţinut aseară pentru 24 de ore de poliţiştii gorjeni, urmând ca astăzi să fie prezentat Parchetului Târgu Jiu cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de întreţinere de act sexual cu un minor.
Ilie Creţan are domiciliul în Drobeta Turnu Severin şi a venit în Gorj de câţiva ani. Bărbatul a închiriat un apartament în oraşul Turceni, unde îi ducea pe minorii cu care întreţinea relaţii sexuale.

Ademeniţi cu dulciuri

„Poliţiştii de la Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu, nefiind depusă nici o plângere. Părinţii nu au ştiut nimic despre ceea ce se întâmpla cu copiii lor. Bărbatul a abuzat sexual trei minori, doi de 13 ani şi unul de 16 ani. Suspectul le oferea copiilor diverse sume de bani, dulciuri, mâncare şi îmbrăcăminte. Îi ademenea în apartamentul său din Turceni, unde întreţinea cu aceştia relaţii sexuale. Infracţiunea pentru act sexual cu un minor se pedepseşte cu închisoare de la trei şi 12 ani şi interzicerea unor drepturi“, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.

Victimele proveneau din familii cu probleme

Minorii care au fost abuzaţi sexual de Ilie Creţan fac parte din familii cu probleme financiare. Potrivit unor surse neoficiale, pedofilul ar fi dat băuturi alcoolice unui minor, copilul ajungând în comă în spital. Bărbatul a recunoscut că s-a întâlnit cu mai mulţi băieţi minori în apartamentul său, însă a negat faptul că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu aceştia. Ilie Creţan este tatăl a patru copii, care au fost încredinţaţi fostei soţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS