10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalComerţ cu miei la standarde europene

Comerţ cu miei la standarde europene

În Drobeta Turnu Severin, mieii vor fi sacrificaţi în Târgul Veterani. Acesta a fost deschis ieri şi este dotat la standarde europene. Ciobanii vor beneficia de apă caldă, aso­­mator, pubele pentru res­turi şi halate albe.
„Spa­ţiul pentru sacrificarea mieilor a fost curăţat, s-au montat boi­­lerul pentru apa caldă, aso­matoarele şi instalaţiile de apă. De astăzi (ieri-n.r.), comercianţii pot să încheie con­tracte pentru a-şi vinde produsele. Suntem convinşi că toţi cei care îşi vor face cum­­părăturile de Paşte vor fi mulţumiţi de con­diţiile în care se prezintă piaţa de desfacere a cărnii din Drobeta Turnu Severin“, a spus Lau­renţiu Mândreci, şe­ful Târgu­lui Veterani.
Deşi târgul abia s-a deschis, au existat persoane interesate de preţurile practicate.
„Am trecut doar aşa, ca să văd care mai sunt preţurile, dar nu o să cumpăr pentru că este destul de scumpă carnea şi nu îmi pot permite dintr-o pensie aşa mică“, a spus un severinean.
Oamenii ştiu în ce condiţii trebuie comercializată carnea de miel şi că aceasta tre­buie să aibă ştampila de cali­tate a medicului veterinar.
„De când cumpăr carne de miel din târg, ştiu că trebuie să aibă ştampila de la medicul veterinar. Dacă nu o are, nu cumpăr“, a spus alt severinean.
Carnea de miel care va fi comercializată în Târgul Veterani va fi verificată de Direcţia Sanitar-Veterinară, printr-un examen organoleptic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS