17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMinoră, obligată să se prostitueze

Minoră, obligată să se prostitueze

O elevă de 16 ani, din Târgu Jiu, a fost obligată să se prostitueze mai bine de o lună de către un bărbat de 31 de ani, recidivist, care a fost reţinut de poliţişti şi prezentat instanţei de judecată cu mandat de arestare.

O elevă de 16 ani din Târgu Jiu a fost obligată să se prostitueze sub ameninţarea cu moartea. Vasile Dobromir, proxenetul care a ameninţat-o pe fată şi a terorizat-o timp de o lună, a fost reţinut de poliţiştii gorjeni joi seară, vineri fiind prezentat Tribunalului Gorj cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Minora a povestit că a fost racolată de proxenet în faţa blocului şi ameninţată. „M-a ameninţat că mă omoară dacă nu accept să fac sex cu mai mulţi bărbaţi. Mă ducea la hoteluri, într-o garsonieră şi am fost şi la Arcani. Am avut relaţii sexuale cu 13 bărbaţi şi el mi-a dat 30 de lei, câte 10 lei de trei ori. Mă ameninţa mereu şi am scăpat pentru că m-au ajutat nişte prieteni şi mi-au spus să merg la poliţie să fac plângere“, a spus minora.

„Să se facă dreptate“

Mama minorei şi-a însoţit fiica la sediul Parchetului unde urma să fie audiată. Plângând, femeia a povestit că nu a bănuit nici o clipă ceea ce i se întâmpla fiicei sale. „Nu mi-a spus că are probleme, că este ameninţată. Am aflat săptămâna aceasta. Este însărcinată în cinci săptămâni şi nu va păstra copilul. Nu ştie cu cine este însărcinată. Ea este un copil cuminte. Este şocată, speriată. O lună şi ceva nenorocitul ăla mi-a chinuit fata. Nu am văzut-o venind acasă cu haine noi sau telefoane. Auzeam noaptea că primea telefoane şi când răspundeam eu, închideau. Acum am făcut plângere şi sper să se facă dreptate. Fata este elevă la liceu, în clasa a IX-a, şi învaţă destul de bine“, a povestit femeia. Procurorul Claudia Curelaru, adjunctul Parchetului Târgu Jiu, a spus că proxenetul Vasile Dobromir riscă între cinci şi opt ani de închisoare.

Tânăra, cercetată

Vasile Dobromir are 31 de ani şi este cunoscut cu antecedente penale, fiind recidivist, condamnat pentru furt. Tânărul a racolat minora din faţa blocului, prin intermediul unor vecini de-ai fetei. „Poliţiştii au stabilit că suspectul, Vasile Dobromir, fără ocupaţie, a cunoscut-o în urmă cu aproximativ o lună şi jumătate pe minora L.B.L. Ulterior, suspectul i-a intermediat minorei «întâlniri» cu mai mulţi bărbaţi, pe parcursul cărora aceasta întreţinea în schimbul unor sume de bani, cuprinse între 50 şi 200 de lei, raporturi sexuale. Sumele de bani obţinute erau împărţite între suspect şi minoră, cea mai mare parte a acestora revenind bărbatului suspectat de comiterea infracţiunii de proxenetism. De asemenea, în cauză s-a dispus începerea urmăririi penale şi împotriva minorei, pentru comiterea infracţiunii de prostituţie. Cercetările continuă“, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII