12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalStrivit sub pământ

Strivit sub pământ

Un bărbat de 40 de ani din Mehedinţi şi-a pierdut viaţa ieri într-un accident de muncă petrecut în cartierul Schela Nouă din Drobeta Turnu Severin. Bărbatul era plătit cu ziua de o firmă din Mehedinţi pentru a săpa un şanţ pentru un sistem de canalizare. Şantierul nu respecta nici cea mai elementară normă de protecţie a muncii, iar mehedinţeanul a murit strivit sub pământ. Alt muncitor, un tânăr de numai 19 ani, a reuşit să fugă în ultimul moment din calea alunecării.
„Eram amândoi jos şi săpam. Eu am avut noroc, că am fost cu faţa şi am văzut că se surpă pământul. Am strigat la el, dar a fost prea târziu, a fost prins acolo“, povestea speriat tânărul.
Oamenii din cartier spun că i-au avertizat pe muncitori că pământul este alunecos şi că şi alte persoane au încercat să facă acest sistem de canalizare, dar au renunţat din cauza pericolului.
„Pământul este foarte alunecos. Au mai încercat şi alţii să sape, dar, când au văzut că fuge pământul, au renunţat. Muncitorul nu a mai apucat să fugă. Am văzut cum cade pământul peste el şi am strigat după ajutor, dar degeaba“, a spus o bătrână din Schela Nouă.  
Pompierii şi medicii sosiţi la faţa locului nu au putut decât să constate decesul.
„Am fost solicitaţi să intervenim în cartierul Schela Nouă pentru scoaterea unui bărbat de sub pământ în urma unui accident de muncă. Am scos victima, dar, din păcate, decedase“, a declarat Claudiu Balaure, căpitan la ISU „Drobeta“.
Colegii bărbatului spun că nu ştiu cum s-a întâmplat tragedia.
„Nu ştim, domnule, cum s-a întâmplat, că noi nu am fost acolo, am văzut doar după ce a strigat o femeie după ajutor“, a spus unul dintre colegi.
Aceeaşi reacţie o au şi reprezentanţii firmei la care oamenii erau angajaţi cu ziua.
„Nu am ce să spun, nu ştiu nimic“, a spus un reprezentat al firmei.
În urma bărbatului decedat au rămas o soţie şi doi minori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII