Acasă Local Gorj Scurte stiri

Scurte stiri

Alocaţii pentru nou-născuţi
Beneficiarii alocaţiilor pentru nou-născuţi vor primi luna aceasta aproximativ 72.000 de lei. Potrivit datelor centralizate de Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale (AJPS) Olt, banii vor merge către 315 beneficiari din judeţ. „Luna aceasta vom efectua plăţi către 315 beneficiari de alocaţie pentru nou-născut. Cei mai mulţi beneficiari sunt din mediul urban: Slatina (90) şi Caracal (30). În mediul rural, numărul beneficiarilor/localitate este cuprins între 1 şi 14. Localităţile cu cei mai puţini beneficiari sunt: Vădastra, Bucinişu, Brebeni, Coloneşti, Grădinile, Oporelu, Sâmbureşti şi Valea Mare“, a spus Cristi Mihail, inspector în cadrul AJPS Olt.
Luna trecută, AJPS a efectuat plăţi către 291 de beneficiari de acest tip de prestaţie socială, iar suma achitată a fost de 64.966 de lei.
Maria PĂUN

Zece persoane sunt adăpostite la Casa „Iris“
Două femei şi opt bărbaţi care nu au unde să locuiască au fost adăpostiţi de autorităţile locale la Casa „Iris“, singurul loc unde o persoană poate fi primită în regim de urgenţă şi unde poate să stea trei luni. Casa „Iris“ a fost amenajată în sediul unei centrale termice de cartier din strada Termocentralei din Târgu Jiu, în zona gării, în toamna anului trecut. Investiţia autorităţilor locale s-a ridicat la 400.000 de lei. Persoanele care trec pragul acestui adăpost beneficiază de găzduire, asistenţă socială şi medicală, consiliere profesională şi psihologică, dacă este cazul. Potrivit Ramonei Evulescu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Târgu Jiu, fiecare cetăţean aflat în dificultate va putea să stea în acest spaţiu, de la cinci zile la trei luni, în funcţie de gravitatea cazului. Capacitatea de cazare a spaţiului este de 32 de locuri, în prezent fiind internate zece persoane. Cristian, un bărbat de 40 de ani, din Târgu Jiu, este cel mai vechi „client“ al Casei „Iris“. Reprezentanţii primăriei vor încerca să îi găsească un loc de muncă şi un spaţiu locativ pentru că are aproape trei luni de când stă la Casa „Iris“.
Mihaela FLOROIU

Cariera Meri, închisă?  
Şefii Parcului Naţional Defileul Jiului solicită închiderea Carierei Meri, care îşi desfăşoară o parte din activitate pe teritoriul administrat de parc. Potrivit prefectului de Gorj, Ion Florescu, în momentul în care a fost elaborat actul normativ prin care Defileul Jiului a devenit parc naţional, nu a fost delimitată în mod corespunzător suprafaţa respectivă: „Câteva hectare din perimetrul Carierei Meri se află în prezent pe teritoriul parcului naţional. Cei de la carieră exploatează acolo rocă şi produc materiale de construcţii. Au solicitat o mediere cei de la parc şi cei de la firma de exploatare pentru a identifica împreună cu Autoritatea Naţională pentru Resurse Minerale o soluţie pentru rezolvarea acestei probleme. Conducerea parcului doreşte să închidă Cariera Meri, iar cei de acolo susţin că au comenzi şi contracte de onorat şi nu îşi pot opri brusc activitatea. Cariera a şi primit o adresă prin care este somată să îşi înceteze activitatea. Se pare că reprezentanţii parcului naţional mizează pe faptul că perioada de concesionare a terenului se apropie de sfârşit sau chiar s-a încheiat şi consideră că o continuare a exploatării de rocă afectează zona. Vom vedea la ce compromis se va ajunge“, a declarat prefectul de Gorj, Ion Florescu.
Eugen MĂRUŢĂ

Exit mobile version