16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFântâni arteziene în Târgu Jiu

Fântâni arteziene în Târgu Jiu

Două fântâni arteziene vor fi puse în funcţiune săptămâna viitoare în zona centrală a municipiului Târgu Jiu. Acestea fac parte din proiectul de modernizare a zonei centrale. În prezent, se fac probe cu privire la funcţionarea acestora. Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu, a precizat că fântânile vor fi cu circuit închis: „Sunt cu circuit închis şi nu vor consuma apă din reţeaua publică. Cea de lângă biserică va avea un minunat joc de lumini şi apă“. Potrivit lui Marius Ionescu, în perioada următoare vor fi terminate lucrările şi la fântânile arteziene din cele două laterale ale Consiliului Judeţean Gorj. Acestea vor fi puse în funcţiune după Sărbătorile de Paşte.

Amfiteatrul, următorul obiectiv care va fi finalizat

Următorul obiectiv din cadrul proiectului de amenajare peisagistică a zonei centrale a municipiului Târgu Jiu care va fi finalizat este amfiteatrul situat în faţa sediului Facultăţii de Ştiinţe Economice şi de Drept. Marius Ionescu a spus că lucrările la amfiteatru vor fi finalizate cel mai devreme până la sfârşitul acestei luni sau cel mai târziu până în prima parte a lunii viitoare: „Avem solicitări numeroase din partea studenţilor şi elevilor pentru finalizarea amfiteatrului, unde aceştia pot să-şi petreacă timpul. Am decis ca lucrările să se concentreze asupra acestui obiectiv“.
În aproximativ două săptămâni vor fi aduşi şi arborii care vor fi plantaţi în zona centrală.
Valoarea proiectului de modernizare a zonei centrale se ridică suma de 13,8 milioane de lei pe o perioadă de trei ani. Pentru acest an se va aloca suma de 5,7 milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU