14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţist băut, implicat în accident

Poliţist băut, implicat în accident

Un poliţist băut din comuna Dobrosloveni, care avea o alcoolemie de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat, a provocat un accident luni seară, la Caracal.

Un agent de la Postul de Poliţie Dobrosloveni a provocat luni seară un accident de circulaţie, după ce s-a urcat băut la volan şi a intrat cu autoturismul într-o maşină de teren. Evenimentul rutier s-a petrecut pe Aleea Staţiunii, la ieşirea din municipiul Caracal. Poliţistul Cristian Radu, de 38 de ani, din comuna Dobrosloveni, conducea un autoturism Seat Ibiza, proprietate personală. Potrivit oamenilor legii, la ieşirea de pe un drum lateral, colegul lor nu s-a asigurat şi nu a acordat prioritate unei maşini de teren, un Audi Q7, condusă regulamentar pe E 70 de un cetăţean francez, Eric Jean Henri D., de 48 de ani, şi a intrat în coliziune cu aceasta. „Şoferul de pe Audi a încercat să evite accidentul, a tras stânga de volan, s-a lovit de o buturugă şi apoi s-a răsturnat. Poliţistul trebuia să acorde prioritate, pentru că ieşea de pe un drum lateral“, a spus un aparţinător al şoferului francez.
În accident, agentul de poliţie a fost rănit la cap, fiind transportat cu ambulanţa la Spitalul din Caracal. „Pacientul a fost adus la Urgenţe cu traumatism cranian cu hematom epicranian fronto-parietal şi plăgi excoriate. Era echilibrat hemodinamic şi nu a cooperat cu noi“, a spus Marin Bojan, medic primar chirurgie generală. Victima a rămas sub supraveghere medicală la Spitalul din Caracal. Ambele autovehicule au fost avariate serios.

„Nu a acordat prioritate“

În urma impactului, resturi din cele două autoturisme au zburat pe asfalt, în şanţ şi chiar pe câmp. La locul accidentului a ajuns un echipaj de la Poliţia Caracal, pentru cercetări. „Accidentul s-a produs pe fondul neacordării de prioritate.
Poliţistul nu a acordat prioritate la ieşirea de pe un drum lateral şi a intrat în coliziune cu un autoturism. Agentul a avut o alcoolemie de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cazul celuilalt şofer, rezultatul alcoolemiei a fost negativ“, a spus Vasile Ilie, şeful Poliţiei Caracal.
Poliţistul era în timpul liber când s-a produs accidentul. Colegii săi continuă cercetările în acest caz. Conform comisarului Claudia Radu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt, agentul este cercetat pentru vătămare corporală din culpă şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII