13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimarul din Băbiciu, student la 61 de ani

Primarul din Băbiciu, student la 61 de ani

Primarul comunei oltene Băbiciu, Emilian Andrei, este, la 61 de ani, student în primul an la o facultate de inginerie economică în agricultură şi coleg cu viceprimarul Nicolae Toma.

Emilian Andrei şi Nicolae Toma sunt studenţi la cursurile la distanţă ale Facultăţii de Inginerie Economică din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice Bucureşti, filiala Slatina. „M-am înscris la facultate toamna trecută împreună cu viceprimarul Nicolae Toma, fostul meu coleg de bancă din şcoala primară. Noi toată viaţa am avut drumuri asemănătoare. Am fost întâi colegi de şcoală primară, apoi de şcoală de maiştri, apoi fiecare a mers ca maistru la câte un SMA, la primărie am venit amândoi în '96 şi acum ne-am înscris la facultate“, a spus Andrei.
Primarul a susţinut că a vrut să-şi continue studiile pentru a învăţa lucruri noi şi promite că va fi un student silitor pentru că vrea să aibă cunoştinţe solide despre agricultură şi despre cum se poate conduce o fermă. „Împreună cu vicele vreau ca în 2011 să punem pe picioare o fermă agricolă şi să fim până atunci puşi la curent cu toate noutăţile. Eu voi fi inginer, iar el – contabil la ferma respectivă“, a adăugat primarul din Băbiciu.

Engleza, cel mai dificil examen

După ce a citit cursurile, primarul din Băbiciu a descoperit că are deja cunoştinţe practice, dar recunoasţe că la engleză are foarte mult de învăţat. „Ştim multe lucruri practice despre utilajele agricole, despre plante, despre substanţele folosite ca îngrăşăminte etc. Pentru examene nu am emoţii, dar cel mai dificil cred că va fi la cel de engleză. La vară sper să mă pot mândri cu notele din carnetul de student“, a conchis Emilian Andrei, primar aflat la al patrulea mandat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII