24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjProstituatele din Gorj îşi plătesc amenzile în rate

Prostituatele din Gorj îşi plătesc amenzile în rate

Criza economică a determinat autorităţile din Târgu Jiu să accepte ca prostituatele să-şi plătească în rate amenzile, plecându-se de la premisa că „fetiţele“ nu au venituri constante.

 

Prostituatele din Gorj au primit acceptul autorităţilor de resort pentru a-şi achita amenzile în rate. Pentru că nu au venituri sigure, conducerea Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale Târgu Jiu le-a acceptat câtorva practicante ale celei mai vechi meserii din lume eşalonarea datoriilor pe care le au către bugetul local. Mariana Budulan, şefa Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale Târgu Jiu, a declarat că a fost singura soluţie pentru ca instituţia să încaseze vreun ban din amenzile datorate de prostituate. Potrivit aceleiaşi surse, orice venit intrat în bugetul local este binevenit în condiţiile actualei crize economice, mai ales că primăria a fost nevoită să reducă salariile anumitor angajaţi, pentru nu trece la concedieri.

„În mare parte îşi achită prin angajament de plată şi beneficiază de eşalonări. Având în vedere faptul că nu realizează venituri certe, stau cu părinţii şi nu au bunuri pe care să fie aplicate sechestre, am acceptat şi această variantă de a plăti amenzile eşalonat. Noi trebuie să apelăm la toate instrumentele posibile pentru a încasa aceste sume la bugetul local", a menţionat Mariana Budulan, şefa Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale Târgu Jiu.

De la amendă, la dosar penal

În prezent, amenda maximă care poate fi aplicată pentru prostituţie este de 500 de lei. Sancţiunile se aplică însă în baza Legii nr. 61, pentru încălcarea bunelor moravuri. În evidenţele Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale nouă femei figurează cu peste 50 de amenzi, datorând bugetului local aproximativ 24.000 de lei. „În cazul în care clientul recunoaşte că a plătit o anumită sumă de bani pentru a beneficia de servicii sexuale, fapta se transformă în infracţiune, putând fi pedepsită cu închisoare de la trei luni la trei ani. O singură prostituată din Gorj a fost condamnată la un an de închisoare. Instanţa de judecată a dispus suspendarea executării pedepsei. Femeia nu a mai făcut nici o zi de închisoare. Probabil că nu este săptămână în care să nu fie aplicată o amendă unor astfel de persoane", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, Ionuţ Daniel Tică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII