11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalArsă de vie la opt luni

Arsă de vie la opt luni

O fetiţă de numai opt luni a murit vineri dimineaţă arsă. Mama copilei a lăsat-o nesupravegheată în pătuţul ei şi, după ce a făcut focul în sobă, a plecat să ia un colet de la staţia de autobuz. La întoarcere, întreaga casă fusese cuprinsă de flăcări. Vecinii, poliţiştii din comună, dar şi medicii au încercat să o salveze pe fetiţă, dar în zadar. Trupul copilei a fost carbonizat. Oamenii îi acuză pe pompieri că au venit prea târziu. „Au venit prea târziu pompierii, după ce au sosit poliţia şi ambulanţa. Noi nu am avut cu ce să intervenim, că nu avem apă aici. Mergeau în celălalt sat după apă, dar, dacă veneau mai repede, fata scăpa. Fetiţa dormea şi mamă-sa a plecat să ia un pachet de la autobuz, iar când s-a întors, ardea toată casa, ieşeau flăcările pe geam", a spus o vecină.

Tatăl fetiţei, un tânăr de 19 ani, îşi acuză consoarta că nu a avut grijă de micuţă. „Fata mea a murit din cauza ei, că a lăsat-o singură în casă. Nu degeaba m-am despărţit de ea, dar am luat-o înapoi pentru fetiţă, să nu crească fără mamă", a spus îndurerat tatăl micuţei.

Cei doi erau cunoscuţi în sat ca fiind o familie dezbinată, iar reprezentanţii primăriei susţin că din neglijenţă s-a ajuns la această tragedie. „Era o familie dezbinată. Nu aveau serviciu, munceau cu ziua. Din câte am înţeles, mama a făcut focul în sobă şi a lăsat fetiţa nesupravegheată", a spus Mihai Cioară, inspector situaţii de urgenţă la Primăria Tâmna.

Pompierii spun însă că au intervenit cât au putut de repede, însă distanţa de peste 20 de kilometri de la departamentul din Strehaia i-a făcut să ajungă după o jumătate de oră de la solicitare. „Am intervenit la un incendiu de casă în satul Plopi, unde a fost înregistrată şi o victimă, o fetiţă de opt luni. Noi am intervenit cât de repede s-a putut, însă distanţa de peste 20 de kilometri din Strehaia, drum care este în pantă, a făcut ca intervenţia să întârzie. Când am ajuns noi, tavanul şi pereţii erau deja arşi", a declarat plutonierul Ionel Seman.

Dacă se va constata că părinţii se fac vinovaţi de neglijenţă, cei doi vor fi cercetaţi penal pentru moartea copilului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII