Acasă Local Dolj Scurte ştiri

Scurte ştiri

Bani pentru centrul municipiului Târgu Jiu

Consiliul Local Târgu Jiu a hotărât suplimentarea fondurilor pentru lucrările de modernizare a centrului oraşului. În acest scop au fost alocaţi 570.000 de lei, care se adaugă la suma iniţială de 4,5 milioane de lei. Primăria Târgu Jiu a făcut economii la mai multe investiţii, cum ar fi dotarea stadionului municipal cu instalaţie electrică de nocturnă şi lucrările de modernizare a unor străzi.

Alin Ion

Taximetriştii, controlaţi

Agenţii din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Dolj au organizat şi executat miercuri o acţiune pentru combaterea indisciplinei în trafic a taximetriştilor. IPJ Dolj a comunicat că acţiunea i-a vizat numai pe conducătorii de transport persoane în regim taxi, încercându-se „îmblânzirea“ acestora. În cadrul acţiunii au fost constatate 51 de abateri de natură contravenţională, valoarea totală a sancţiunilor aplicate fiind de 5.220 de lei. Două amenzi au fost date pentru lipsa atestatului, zece – pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice cu o viteză mai mare decât cea legală, cinci – pentru nerespectarea culorii semaforului electric, iar celelalte – pentru alte abateri. Doi taximetrişti au rămas fără permise de conducere.

Ultima acţiune de acest fel a oamenilor legii a avut loc în ianuarie. Atunci au fost verificaţi 207 taximetrişti, dintre care 37 au fost sancţionaţi, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 8.510 lei.

Aldezir MARIN

Pată de petrol pe Dunăre

O pată de produs petrolier a pus ieri în alertă poliţia de frontieră, reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Drobeta“. Aceasta a fost observată de o patrulă a Poliţiei de Frontieră, care se afla pe Clisura Dunării şi care a anunţat imediat incidentul.

„Am fost anunţaţi că s-a produs o poluare cu produs petrolier pe Dunăre, la km fluvial 960, pe raza localităţii Eşelniţa, pe o lungime de aproximativ 500 de metri şi o lăţime de 50 de metri. SGA Caraş-Severin a luat măsura înlăturării petei de produs petrolier cu substanţe absorbante biodegradabile până la neutralizarea totală a acesteia. La faţa locului a fost trimisă o echipă de intervenţie“, a declarat purtătoarea de cuvânt a ISU „Drobeta“, Ramona Nistor.

Autorităţile de mediu vor lua măsuri de sancţionare a celor care se fac vinovaţi de scurgerea produselor petroliere în Dunăre.

Alin Ghiciulescu

Trafic de influenţă

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Florin Mitucă şi Romeo Cioc, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă. În cursul anului 2006, cei doi inculpaţi au pretins de la un denunţător suma totală de 40.000 de euro pentru ca, prin influenţa pe care au lăsat să se înţeleagă că o aveau asupra reprezentanţilor unei firme din Râmnicu Vâlcea, să-i determine pe aceştia să încheie un contract de prestări servicii cu o societate comercială din Timişoara, în care denunţătorul avea calitatea de administrator. Firma din Râmnicu Vâlcea era antreprenorul general al lucrării „Amenajare şi consolidare mal stâng Dunăre“, iar reprezentanţii acesteia aveau atribuţii de decizie legate de selectarea prestatorilor de servicii şi de încheierea contractelor de acest gen, lucru care, în final, nu s-a mai realizat. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Timiş.

Click News

Exit mobile version