20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljStomatologia de la Rotonda, plombată

Stomatologia de la Rotonda, plombată

Reprezentanţii CJ Dolj se bucură de preţurile mici cu care au venit firmele la licitaţia pentru reabilitarea Stomatologiei de pe Calea Bucureşti, dar ar putea da bani în plus prin acte adiţionale la contract.

 

Zece dintre cele 11 firme care au depus oferte pentru modernizarea clădirii fostei Policlinici de Stomatologie de la Rotonda, de pe Calea Bucureşti, au fost chemate la Consiliul Judeţean (CJ) Dolj pentru a aduce clarificări privind documentaţia incompletă pe care o depuseseră. Câştigătorul licitaţiei pentru efectuarea lucrărilor ar urma să fie cunoscut peste o săptămână, după ce Direcţia tehnică din cadrul CJ va primi alte lămuriri privind elementele tehnice ale proiectului şi ofertele făcute de firme. Preţurile mici ridică întrebări. De ce a evaluat CJ Dolj lucrările la un preţ de mai bine de o dată şi jumătate oferta maximă depusă? Cea mai mică ofertă pentru întreaga lucrare este de 1,7 milioane de lei, iar cea mai mare, de 3,5 milioane de lei, în condiţiile în care CJ a evaluat lucrările şi a alocat pentru reabilitarea Stomatologiei 5,8 milioane de lei. Diferenţa între suma alocată şi ofertele firmelor interesate a fost explicată prin „cheltuieli neprevăzute şi dotări", pe care CJ le-ar fi luat în calcul. În condiţiile în care există deja o diferenţă de bani prevăzută pentru cheltuieli neprevăzute, reprezentanţii CJ afirmă că sunt disponibili să semneze acte adiţionale la contractul de efectuare a lucrărilor prin care să îşi dea acordul să plătească mai mult decât oferta ce va fi câştigătoare. „Este posibil să se semneze acte adiţionale. Acest lucru se face tot timpul. Cele mai multe se referă la modificarea termenelor de execuţie a lucrărilor, dar se pot semna şi pentru preţ, însă nu cu mai mult de 50%, după lege. Ne-am bucura ca lucrarea să fie mai ieftină decât suma alocată. Am putea folosi banii pentru alte investiţii, dar nu vom accepta să fie folosite materiale mai proaste", a explicat Dan Mogoş, vicepreşedintele CJ pe probleme economice.

20 de firme au ridicat documentaţia pentru lucrările de reabilitare a Stomatologiei de pe bulevardul Calea Bucureşti, iar dintre acestea 11 au depus oferte: DORELA DUMITRESCU SRL, ZEUS SA, T DANCOR ROMCONSTRUCT SRL, TCIF SA, PIANTUS CONSTRUCT SRL, TIAB SA, HOB HOLDING SRL, CHALLANGE COM SRL, BAUHAUS TRADE SRL, NOVARA T IMPEX SRL şi ISIHIA IMPEX SRL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII