27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Cal alergic la iarbă şi polen
Pandora, un cal pursânge de cinci ani, suferă de o afecţiune pe care mulţi proprietari ar fi „tratat-o“ pur şi simplu ucigând animalul. Calul, care aparţine lui Emily Pearce, o britanică îndrăgostită de animale, este alergic la iarbă şi chiar şi la polen. Deşi viaţa sa s-ar fi putut transforma într-un coşmar, Emily a avut mare grijă de căluţul său. Pandora are voie în aer liber doar îmbrăcată cu un fel de husă, care o acoperă de la cap până la coadă, pentru a evita orice contact cu iarba, care îi poate provoca o criză respiratorie. În ciuda faptului că stăpâna sa îi administrează zilnic o doză consistentă de medicamente împotriva alergiilor, Pandora trebuie să poarte uneori şi o mască specială, care îi protejează căile respiratorii. „Pot să merg cu ea la plimbare doar dimineaţa devreme şi seara foarte târziu, pentru că are probleme şi cu polenul. A fost şocant să îi descopăr problemele de sănătate. Nu am auzit în viaţa mea de aşa ceva“, a povestit Pearce.

Lumini roşii pentru alungarea adolescenţilor
Pentru mulţi britanici, adolescenţii reprezintă o problemă ce trebuie combătută, tinerii nefiind prea populari în zonele rezidenţiale. Mulţi dintre locuitorii din aceste cartiere se plâng de faptul că, în timpul nopţii, găştile de adolescenţi fac foarte mult zgomot şi nu au respect pentru oamenii care dimineaţa trebuie să meargă la serviciu. Din acest motiv, pentru a-i ţine departe pe tinerii recalcitranţi, în unele cartiere au fost amplasate lămpi speciale, care emit o lumină roşie, capabilă să scoată în evidenţă imperfecţiunile de pe pielea adolescenţilor, deseori afectaţi de acnee. Ineditul sistem de iluminat a fost instalat într-o zonă rezidenţială din Nottinghamshire şi are drept obiectiv „intimidarea“ adolescenţilor, mai ales a celor cu un psihic destul de fragil. Reprezentanta National Youth Agency – Autoritatea Naţională pentru Tineret, Peta Halls, s-a declarat şocată de această iniţiativă, pe care o consideră indecentă din punct de vedere moral. „Orice lucru al cărui scop este să facă de râs o persoană nu este moral“, a declarat aceasta. Nu de aceeaşi părere este şi Tony Gelsthorpe, de la Layton Burroughs Residents’ Association, care, deşi s-a declarat sceptic la început, a constatat că această idee nu numai că dă roade, ci are şi o funcţie socială.

Laura Cosoi, la zorbing cu Kamara şi Andrei!
În ediţia de mâine a emisiunii „Hitlist România“, de la ora 13.00, Laura Cosoi îşi invită telespectatorii la o „porţie“ de zorbing. Împreună cu Kamara şi Andrei de la Alb Negru, vedeta MTV testează acest sport extrem, adoptat de mii de căutători de senzaţii tari din America, Europa şi Asia! Totodată, Laura lansează din 1 aprilie un concurs prin care, în fiecare ediţie a clasamentului, doi telespectatori au ocazia să testeze zorbul împreună cu un prieten. Curajosul care a încercat primul acest sport a fost Kamara. Jumătatea exotică a trupei Alb Negru s-a urcat în balonul gonflabil gigantic şi a prezentat o parte din melodiile topului „Hitlist România“ chiar în timp ce se pregătea pentru rostogolirea pe pantă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS