Acasă Local Dolj HIV-SIDA nu-i o păcăleală

HIV-SIDA nu-i o păcăleală

Inspectoratul Şcolar al Judeţului şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Dolj împreună cu Fundaţia Romanian Children’s Appeal (RCA) au încheiat ieri programul de informare şi sensibilizare HIV-SIDA în judeţul Dolj. Acesta s-a desfăşurat în 14 judeţe pe durata a trei ani, fiind finanţat de Guvernul Republicii Irlanda, departamentul Developement Cooperation Ireland. „Proiectul a promovat o atitudine de toleranţă, elevii doljeni depunând peste 160 de lucrări pe tema «HIV-SIDA nu-i o păcăleală». În acelaşi timp, pe parcursul celor trei ani, peste 240 de cadre didactice din judeţul nostru, profesori de liceu sau de SAM au primit consiliere şi au fost formaţi pentru a promova o atitudine de toleranţă privind SIDA“, a spus Ana Maria Rotaru, directoare a Centrului Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Dolj.
În acest an şcolar au mai participat la program judeţele Argeş şi Sibiu, iar în anul anterior, acesta s-a derulat în Bacău, Braşov, Teleorman, Ialomiţa şi Mehedinţi. De asemenea, în cadrul acestui program s-au lansat domeniul de internet www.stopsida.ro şi filmul documentar „Stopsida.ro“.

A absolvit Facultatea de Ştiințe Sociale din Universitatea din Craiova, specializarea Filosofie Sociologie. Lucrează la Gazeta de Sud din 2004 în domeniul social, dar este şi realizatorul rubricii Infosocial la Radio Sud.
Exit mobile version