16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCreatoarea de tablouri

Creatoarea de tablouri

Pictează pe frunze, pe melci, pietre şi chiar pe sticlă. Creează tablouri, o parte dintre lucrări aducându-i şi premii. Este pasiunea unei tinere de 17 ani din Slatina, care şi-a petrecut copilăria în căsuţele de tip familial din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt, după ce familia a abandonat-o.

Ionica Căldăraru, din Slatina, este îndrăgostită de pictură de la vârsta de zece ani, când a luat pensula în mână şi a încercat să redea imagini pe care le-a văzut în tablouri, în fotografii sau la televizor. Prima oară a pictat pe coală albă. A vrut apoi ceva nou şi a încercat să pună culori şi pe frunze, melci, pietre, dar şi pe sticlă.
„Găseam imagini sau fotografii şi încercam să le reproduc. Întâi am încercat pe coală albă. Pe urmă am început să pictez şi pe melci, pietre, pe frunze, dar şi pe sticlă. Nu îmi place ceva anume, fac diferite lucrări, pentru că toate sunt frumoase. Pictez flori, fluturi şi chipuri ale personajelor istorice“, a spus Ionica. Tânăra de 17 ani a realizat şi tablouri cu diverse peisaje, iar lucrările i-au adus şi premii. „Am participat la concursul naţional «Floare de Colţ» şi am luat locul întâi la faza pe judeţ şi trei la cea pe ţară“, a precizat Ionica.
Adolescenta şi-a expus lucrările şi la licee din Corabia şi Slatina. Pictează de fiecare dată când are timp liber şi s-a gândit chiar să urmeze o facultate în domeniul acesta. Îi place însă şi dansul, dar şi să cânte la pian.

Părăsită de familie

Chiar dacă soarta nu a fost prea bună cu ea, părinţii abandonând-o când avea câţiva ani, Ionica e fericită că şi-a găsit o familie şi că are un acoperiş deasupra capului. Tânăra a crescut la căsuţele de tip familial din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt încă de la trei ani, când părinţii săi au părăsit-o. A locuit mai întâi la Casa de Copii „Prichindel“ din Slatina. Apoi a fost mutată la un Centru de Plasament din Corabia, unde a rămas până la 15 ani. A fost apoi transferată la CTF „Sfântul Valentin“ din Slatina, unde este instituţionalizată şi în prezent. Nici mama şi nici tatăl nu o vizitează. La fel şi fraţii săi, pe care nici nu îi cunoaşte.
„De Crăciun mi-am sunat părinţii şi au zis că vin pe la mine. Mi-au promis că mă vizitează, dar n-au făcut-o. Pe fraţii mei nici nu îi cunosc. Ştiu că am 12 fraţi şi că le place şi lor să picteze, mai mult nu ştiu…“, a spus, cu lacrimi în ochi, tânăra. Aceasta ar vrea să ştie din ce motiv cei care i-au dat viaţă au renunţat tocmai la ea.  

Planuri de viitor

Ionica este elevă în clasa a X-a la Colegiul Tehnic „Ion Mincu“ din Slatina. Nu neglijează şcoala şi încearcă mereu să fie printre cei mai buni elevi din clasă. Are şi materii preferate – informatica şi limba engleză. Ionica a început deja să se pregătească pentru examenul de bacalaureat, pe care vrea să îl ia cu o notă bună. Îşi doreşte să studieze şi mai departe, dar încă nu s-a hotărât în ce domeniu. Până atunci însă şi-a propus să realizeze noi lucrări, care să îi aducă şi premii.   
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS