7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalKarol Racz - vinovatul perfect

Karol Racz – vinovatul perfect

Românul Karol Racz, acuzat că ar fi violat o minoră în Italia, părea la prima vedere vinovatul perfect, de care nimeni nu se îndoia că ar fi capabil să agreseze o tânără nevinovată.

 

Cu maxilarele sale proeminente, nasul deformat, ochii bulbucaţi şi o cicatrice pe frunte, e foarte probabil că orice judecător l-ar fi declarat vinovat pe românul Karol Racz, acuzat că ar fi violat o minoră în Italia, fără să mai aştepte confirmarea testelor ADN. Cu toate acestea însă, probele ştiinţifice l-au transformat în victima unei erori judiciare care l-a „costat" o lună şi şase zile de închisoare, scoţându-l basma curată din două violuri, rând pe rând. În mod paradoxal, Karol Racz, „faţă de pugilist" cum a fost poreclit de presa italiană, oficial aflat încă sub acuzaţie atât pentru violurile din Caffarella, cât şi pentru cel din Primavalle, acuzaţii care vor fi însă retrase în scurt timp, va deveni acum parte vătămată în alt proces, cel pentru calomnie intentat prietenului său, Alexandru Isztoika, Loyos, cel care l-a implicat în acest caz, deşi ştia că este nevinovat.

Cu toate acestea, exact faţa aceea care a făcut din el vinovatul perfect l-ar fi putut ajuta de la bun început să scape din necaz. Pentru că înainte ca toată lumea să îl indice drept agresor, amănuntele oferite de victime cu privire la înfăţişarea agresorului nu aveau nimic de-a face cu Racz. Potrivit magistraţilor italieni, prietenul tinerei victimei, un adolescent de 14 ani, evident traumatizat de experienţa trăită, vorbise despre un bărbat cu o înălţime de 1,70-1,75m, cu părul castaniu închis. După care a indicat sigur pe el spre fotografia românului, afirmând că el este vinovatul. Numai că Racz măsoară doar 1,60 m şi are chelie. Dintre cei care l-au acuzat, de la cei doi adolescenţi din Caffarella şi până la victima din Primavalle, inclusiv medicul care afirma că l-a văzut în parc în ziua violului, nimeni nu şi-a amintit amănuntele evidente: faptul că era scund şi că podoaba capilară a românului nu este tocmai bogată. Motivele deciziei de scoatere a românului de sub acuzaţie nu au fost încă date publicităţii, însă foarte probabil noii magistraţi care se ocupă de caz au ţinut cont şi de aceste amănunte, precum şi de declaraţia plină de lacune a femeii care susţinea că ar fi fost violată de Racz. Aceasta a afirmat că românul „seamănă foarte, foarte, foarte mult cu agresorul său", după care a leşinat.

Din agresor victimă

După ce luni a fost eliberat, Karol Racz a apărut în faţa zecilor de fotografi şi camere de luat vederi, cu aceeaşi faţă, cu o podoabă capilară parcă şi mai săracă şi cu altă stare sufletească decât cea în care se afla în momentul în care a fost fotografiat de anchetatori. Asistat de avocatul său, care în ultima perioadă a fost invitat la fel de fel de emisiuni TV, românul a părut pregătit să îşi facă şi el debutul în televiziune. El a fost invitat la talk-show-ul „Porta a Porta", difuzat de postul naţional de televiziune RAI 1. Racz poate astfel în sfârşit să vorbească despre „aventurile" de care a avut parte în ultima lună şi poate face în sfârşit lumină în legătură cu „umbrele" care învăluie încă acest caz. Este foarte posibil ca anumite declaraţii să fie rezultatul unei nevoi de a-şi proteja viaţa şi aşa nesigură, de care el, ca şi alţi imigranţi români, au parte în Peninsulă. Karol Racz intenţionează acum să ceară despăgubiri statului italian pentru că a fost încarcerat degeaba timp de 34 de zile în închisoarea Regina Coeli. El speră să îşi găsească un loc de muncă ca brutar în Roma. Românul nu intenţionează să se întoarcă în ţară. Între timp, alţi doi români au fost arestaţi în cazul violării adolescentei. De data aceasta, rezultatele testelor ADN au confirmat vinovăţia lui Ionuţ Jean Alexandru, de 27 de ani, şi a lui Oltean Gavrilă, de 18 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII