Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Leumi Round Table în Bănie

Întreprinzătorii din Craiova au participat ieri la o întâlnire cu reprezentanţii Conducerii Centrale a Leumi Bank România. Evenimentul, intitulat „Leumi Round Table“, a avut ca scop identificarea nevoilor de finanţare ale companiilor cu soluţiile financiare pe care parteneriatul Bank Leumi România – BERD le pune la dispoziţia acestora pentru o bună dezvoltare a afacerilor. La masa rotundă au participat Laurenţiu Gabriel Mitrache, preşedintele executiv al Leumi Bank România, şi Manfred Rauchwerger, senior vicepreşedinte executiv al aceleiaşi bănci. În cadrul conferinţei au fost prezentate principalele probleme generate de impactul crizei globale asupra României în diverse domenii de activitate. În plus, participanţii, cărora le-au fost prezentate soluţii financiare şi noi oportunităţi de creştere, au putut să-şi spună părerea despre tendinţele din economie.

Andreea HORCONE

Ziua Internaţională a Teatrului

Teatrul Municipal „Eugen Ionescu“ în colaborare cu Societatea Culturală cu acelaşi nume organizează în cadrul Programului Cultural Naţional „Acasă la Eugen Ionescu“ un spectacol de teatru şi poezie. Evenimentul va avea loc astăzi, începând cu ora 17.00, la Şcoala „Eugen Ionescu“ din Slatina. Spectacolul este realizat de elevii unităţii de învăţământ şi este dedicat Zilei Internaţionale a Teatrului. În aceeaşi zi va avea loc o întâlnire între colectivul teatrului condus de regizorul Mihai Lungeanu şi tinerii interpreţi, pentru a demara proiectul „Theatre en herbe“, iniţiat de elevii slătineni, sub îndrumarea profesoarei Cristina Botez.

Claudia CHELU

Impozite de peste patru milioane de lei plătite de târgujieni

Târgujienii s-au înghesuit să-şi plătească impozitele locale în prima parte a anului. De la începutul lui 2009, Primăria Târgu Jiu a încasat de la cetăţeni suma de 4,2 milioane de lei, de câteva ori mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când s-au plătit 1,2 milioane de lei. Mariana Budulan, directoarea Direcţiei Publice de Venituri din cadrul Primăriei Târgu Jiu, a precizat că 24.500 de cetăţeni şi-au achitat până acum impozitele. Potrivit acesteia, contribuabilii persoane fizice au beneficiat de o bonificaţie de 10%. Mariana Budulan a anunţat că termenul-limită până la care ei pot să-şi plătească impozitele şi să beneficieze de reducere este 31 martie. Şi suma achitată de agenţii economici pentru impozitele locale a fost mai mare faţă de anul trecut. Mariana Budulan a precizat că de la aceştia s-au încasat 2,5 milioane de lei: „600 de societăţi din cele 2.000 înregistrate în municipiul Târgu Jiu şi-au plătit contribuţiile“.

Alin ION

1.500 de apartamente vor fi auditate energetic

Municipalitatea din Bănie a inclus în acest an în programul de reabilitare termică 1.500 de apartamente din 86 de blocuri. Pentru auditarea energetică şi expertizarea acestor locuinţe, Primăria Craiova va cere 702.000 de lei Ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei (MDRL). „Banii vor fi solicitaţi în contul cotei pe care MDRL se angajează să o suporte în programul de reabilitare termică“, a spus Marian Giubelan, şeful Serviciului Coordonare asociaţii de proprietari din cadrul Primăriei Craiova. Potrivit reglementărilor în vigoare, MDRL va aloca 50% din banii necesari pentru reabilitarea termică, autorităţile locale – 30%, iar proprietarii – 20%.

Marian BĂDÎRCI

Exit mobile version