17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTinere chemate la Bruxelles

Tinere chemate la Bruxelles

Europarlamentarul Adina Vălean invită, cu sprijinul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI), 20 de tinere studente şi eleve de liceu la Bruxelles, în cadrul programului Youth Press Project, care urmăreşte familiarizarea viitorilor specialişti în jurnalism şi comunicare cu instituţiile şi problematica Uniunii Europene.

Vizita va avea loc în perioada 13-15 aprilie, iar participantele vor fi selectate din rândurile studentelor la facultăţile cu profil legat de comunicare şi ale elevelor de liceu care intenţionează continuarea studiilor în domeniul menţionat. Selecţia are loc pe baza a două criterii: o scrisoare de intenţie, care va include două propuneri de subiecte proprii legate de Uniunea Europeană, dintr-o perspectivă atractivă/interesantă pentru tineret; două articole de enciclopedie de minimum 1.000 de caractere (incluzând spaţiile) fiecare referitoare la Uniunea Europeană (persoane, instituţii, alte entităţi, procese politice, istoric etc.), postate pe www.eurospeak.ro, wiki-ul de noţiuni europene girat şi finanţat de Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa, grupul euroliberal, prin intermediul Adinei Vălean.

Tinerele dornice de a participa la Youth Press Project se vor putea înscrie în concurs prin trimiterea scrisorilor de intenţie şi a articolelor postate pe eurospeak.ro la adresa de e-mail [email protected], între 16 şi 30 martie. Contribuţiile vor fi evaluate de un juriu compus din Adina Vălean (ALDE), Ioana Avădani (CJI) şi Iulian Comănescu.

Detalii cu privire la participare pot fi găsite în regulamentul concursului, ce poate fi accesat la www.eurospeak.ro/wiki/index.php/Regulament_Youth_Press_Project.

Youth Press Project este un program care nu se rezumă doar la tinerele din România. Cele 20 de românce invitate la Bruxelles de Adina Vălean, cu sprijinul CJI, vor avea ocazia de a se întâlni cu tinere din Danemarca, Germania şi Marea Britanie, care participă şi ele la program. Youth Press Project are loc cu girul a patru europarlamentari: Karin Riis Jorgensen (Danemarca), Silvana Koch-Mehrin (Germania), Diana Wallis (Marea Britanie), Adina Vălean (România).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU