10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjIPJ Gorj, atacat de răufăcători

IPJ Gorj, atacat de răufăcători

Mai multe manifestări au marcat Ziua Poliţiei Române şi în Gorj, elevii şi preşcolarii plecând încântaţi de exerciţiile demonstrative organizate.

Focuri de armă s-au auzit în jurul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Gorj, iar două autoturisme cu mascaţi de la Detaşamentul de Poliţie pentru Intervenţii Rapide (DPIR) au sosit la faţa locului. Folosindu-se de armele din dotare, poliţiştii au înconjurat clădirea şi au reuşit să îi captureze pe răufăcătorii care ocupaseră un etaj al sediului şi ameninţau civilii. Elevii şi preşcolarii care au asistat la demonstraţia mascaţilor au fost încântaţi.
„M-am speriat când au început să tragă cu armele. Nu am mai participat la aşa ceva“, a spus Claudia, elevă în clasa a XI-a.
„Atât intervenţia băieţilor la prinderea răufăcătorilor din sediul poliţiei, cât şi prinderea hoţului şi punerea la pământ a celor doi infractori au făcut parte din exerciţiul demonstrativ organizat cu ocazia Zilei Poliţiei Române“, a spus Octavian Lupulescu, şeful DPIR.

Elevii-poliţişti

Zeci de elevi şi preşcolari din unităţile şcolare din Târgu Jiu au trecut porţile IPJ Gorj pentru a afla tainele meseriei râvnite de mulţi dintre ei. Îndrumaţi de poliţişti, elevii au văzut cum funcţionează girofarul unui autovehicul al mascaţilor şi au atins cu teamă armele expuse. „M-am uitat prin luneta unei puşti. Este foarte grea o astfel de armă, dar ar fi frumos să reuşesc să o folosesc. Asta înseamnă că vreau să devin poliţist“, a afirmat un elev. „Le-am împărţit elevilor pliante care conţin informaţii despre poliţie, colegii mei le-au arătat armele din dotare, maşinile şi scuterele. Au participat şi la o expoziţie foarte interesantă“, a spus Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
La Postul de Poliţie Ţânţăreni au fost invitaţi mai mulţi preşcolari de la Grădiniţele din Ţânţăreni şi Floreşti şi elevi de la două unităţi şcolare din aceleaşi sate. Le-a fost prezentată dotarea postului de poliţie, birourile unde îşi desfăşoară activitatea cei cinci poliţişti, cele trei staţii emisie-recepţie, modul de folosire al acestora şi autoturismul cu echipamentele de care dispune. „Lucrătorii postului de poliţie au efectuat demonstraţii cu privire la modul de primire a apelurilor de urgenţă la 112, deplasarea şi intervenţia la faţa locului în cazul acestor apeluri. Poliţiştii au donat mai multe obiecte folositoare unui băieţel de la grădiniţă. Marian Ghibuşi provine dintr-o familie săracă şi are nevoie de ajutor“, a declarat şeful de post, agentul principal Tudor Bocai.
Ziua Poliţiei Române a fost sărbătorită la toate posturile de poliţie din judeţ, unde au fost organizate diverse manifestări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII