Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Dorel Luică, în locul lui dom’ Costel?

Democrat-liberalul Dorel Luică este propus spre validare în funcţia de consilier în şedinţa ordinară de joi a Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, în locul lui Constantin Iancu, care a renunţat atât la funcţia de secretar executiv al organizaţiei PD-L Dolj, cât şi la calitatea de membru al acestei formaţiuni. Odată cu demisia din partid, calitatea de consilier judeţean a lui Constantin Iancu a încetat de drept, iar locul acestuia în cadrul CJ a fost declarat vacant. El a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT Craiova sub acuzaţia de constituire a unui grup infracţional organizat, de lipsire de libertate, lovire şi alte violenţe.

Dragoş GAVRILĂ

Pensionarii gorjeni vor protesta în faţa prefecturii

Pensionarii gorjeni vor ieşi în stradă pentru a-şi cere drepturile, aceştia având programată joi dimineaţă o acţiune de pichetare a prefecturii. Liderul vârstnicilor, Ion Velcea, a declarat că aproximativ 100 de pensionari vor veni în faţa prefecturii pentru a cere să le fie respectat punctul de pensie. Velcea afirmă că protestul va dura o oră şi va fi paşnic, menit să tragă un semnal de alarmă autorităţilor asupra situaţiei în care se află pensionarii.

Mihaela FLOROIU

Propunerile cetăţenilor, pe agenda edililor

Conducerea Primăriei Târgu Jiu a analizat propunerile făcute de cetăţeni la dezbaterea publică care s-a desfăşurat săptămâna trecută pe marginea bugetului local. Mai multe idei venite din partea cetăţenilor au fost reţinute şi trecute pe agenda de lucru a primăriei. „Cea mai interesantă idee a fost amenajarea unei parcări în afara oraşului pentru maşinile de mare tonaj, pentru a se evita parcarea acestora în cartiere. Cele mai multe propuneri au vizat continuarea lucrărilor de reparaţii la străzile din oraş, precum şi interzicerea circulaţiei maşinilor de transport prin zona centrală a municipiului“, a spus Narcisa Cristea, directoarea economică a Primăriei Târgu Jiu.

Participanţii la dezbaterea bugetului au indicat şi unele posibilităţi de reducere a cheltuielilor bugetare. Narcisa Cristea a precizat că majoritatea cetăţenilor au propus diminuarea sumelor acordate pentru iluminatul public.

Alin ION

Primăria Târgu Jiu are datorii de 20 de milioane de lei

Primăria Târgu Jiu are de achitat datorii de 20 de milioane de lei. Narcisa Cristea, directoarea economică a Primăriei Târgu Jiu, a precizat că restanţele reprezintă cheltuieli curente şi de capital: „Avem resursele necesare pentru a achita aceste datorii. Nu se pune problema să nu plătim aceşti bani“.

Conducerea Primăriei Târgu Jiu a fost nevoită să facă unele modificări la investiţiile din acest an. „A venit adresă cu privire la aprobarea finanţării pentru două blocuri de locuinţe sociale în strada Ciocârlău. Vom primi şapte milioane de lei pentru această investiţie, dar trebuie să contribuim cu o cofinanţare de 3,1 milioane de lei. Din acest motiv a fost nevoie de o reaşezare a listei de investiţii“, a precizat Narcisa Cristea. Pentru a face faţă acestor cheltuieli, primăria va renunţa la unele achiziţii, cum ar fi cumpărarea de mijloace de transport moderne pentru societatea de transport în comun, SC Transloc SA.

Alin ION

30 de locuinţe sociale pentru romii săraci

30 de locuinţe sociale destinate romilor cu venituri reduse din municipiul Târgu Jiu vor fi construite printr-un program guvernamental. Casele vor fi ridicate în zona Narciselor, în apropiere de cartierul Obreja, unde locuiesc doar persoane de etnie romă. Ramona Evulescu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Târgu Jiu, a precizat că beneficiarii locuinţelor vor fi desemnaţi în urma efectuării unei anchete sociale.

Alin Ion

Exit mobile version