15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞofer de 79 de ani implicat într-un accident

Şofer de 79 de ani implicat într-un accident

Doi mehedinţeni de 79, respectiv 78 de ani au trăit clipe de coşmar sâmbătă seară, pe drumul E 70, la ieşire din Drobeta Turnu Severin, după ce Matizul cu care se deplasau a fost lovit de un BMW, condus de un tânăr din aceeaşi localitate. Autoturismul bătrânilor s-a dat de două ori peste cap, aceştia rămânând încarceraţi în maşină. Şoferul de 79 de ani alimentase la o staţie de carburanţi şi a încercat să reintre în trafic fără să se asigure, moment în care s-a produs accidentul. „Nu l-am văzut când a ieşit din staţia Peco. Nu s-a asigurat şi, pur şi simplu, a apărut în faţa mea, în mijlocul străzii, şi nu am mai putut face nimic. Am încercat să trag stânga şi m-am urcat pe scuar. Se vede cum e şi maşina mea. Bine că nu au păţit bătrânii ceva grav", a spus şoferul BMW-ului.

La faţa locului au venit autospeciale de intervenţie cu apă şi spumă, în urma impactului existând pericolul unei explozii. „Am intervenit la un accident rutier, pe Calea Craiovei, la ieşire din Drobeta Turnu Severin. La faţa locului am găsit doi bătrâni încarceraţi. Nu aveau leziuni grave, doar şoferul era rănit la un picior. Am procedat la scoaterea victimelor, le-am predat medicilor de la Ambulanţă, iar colegii au acţionat cu apă, existând pericolul izbucnirii unui incendiu, în urma impactului", a declarat Albert Mufturel, plutonier la Serviciul de Descarcerare.

Potrivit poliţiştilor, vinovat este şoferul Matizului: „Accidentul s-a petrecut pe fondul neacordării de prioritate în trafic. Şoferul Matizului nu s-a asigurat când a ieşit din staţia Peco, moment în care a fost lovit de alt autoturism. În continuare se efectuează cercetări", a spus Nicolae Rădulescu, agent de poliţie la IPJ Mehedinţi. Circulaţia rutieră a fost blocată pe toate cele patru sensuri de mers timp de o oră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU