18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRăfuială cu împuşcături în Olt

Răfuială cu împuşcături în Olt


Scandal cu împuşcături sâmbătă seară în comuna Brâncoveni, judeţul Olt. Un bărbat a fost împuşcat după ce a fost confundat cu un localnic, iar altul a ajuns la spital cu capul spart, în urma unei reglări de conturi între două grupuri de tineri.

 

Un tânăr a fost împuşcat în umăr după ce a fost confundat, iar altul a fost lovit în cap cu o rangă, sâmbătă seară, într-un scandal cu focuri de armă la Brâncoveni, în judeţul Olt. Incidentul a avut loc în jurul orei 21.00, în barul SC Emi Vânătorul SRL, din localitate. Potrivit poliţiştilor, mai mulţi bărbaţi înarmaţi din Slatina au mers cu două maşini în localitatea Brâncoveni, pentru a se răzbuna pe trei localnici: Daniel, de 28 de ani, Vasile Ciobanu, de 19 ani, şi Marius Bănică, de 17 ani. Aceştia, în jurul orei 17.30, l-au agresat pe Lucian Guru, de 27 de ani, din Slatina. El a părăsit localul, dar s-a întors mai târziu însoţit de câţiva prieteni – Ilie, de 25 de ani, Valentin Romică, de 25 de ani, Nicolae Constantin Nicu, de 26 de ani, şi Nicu Ionuţ Dumitru, de 30 de ani, toţi din Slatina -, pentru a se răfui cu cei care l-au bătut.

Nu i-au mai găsit la bar pe cei trei agresori. Nicolae Constantin Nicu a confundat un bărbat din local cu unul dintre agresori şi l-a împuşcat. În acel moment, oamenii care se aflau în bar au sărit în ajutorul celui rănit, situaţia degenerând într-o încăierare generală. Bărbatul care a folosit arma a fost lovit de localnici în cap cu o rangă. Acesta şi cel împuşcat au fost transportaţi cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, pentru a primi îngrijirile necesare. Potrivit cadrelor medicale, victimele se află în afara oricărui pericol.

Arma, deţinută legal

Agresorii din Slatina s-au urcat în maşini şi au plecat. Într-o curbă, şoferul unuia dintre autoturisme a pierdut controlul volanului. Autovehiculul a lovit un cap de pod şi apoi s-a răsturnat. A fost găsit ulterior de poliţie avariat şi abandonat, persoanele care se aflau în acesta continuându-şi drumul cu cealaltă maşină.

Ulterior, poliţiştii au oprit în trafic maşina în care se afla grupul de tineri din Slatina. Oamenii legii au găsit în autoturism pistolul cu care s-a tras şi l-au ridicat în vederea continuării cercetărilor. Poliţiştii spun că persoana care a tras cu arma o deţinea legal, dar a folosit-o ilegal. Toţi cei implicaţi în scandal sunt acum cercetaţi de poliţişti.

„Se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi uz de armă neletală din categoria celor supuse autorizării. După finalizarea cercetărilor, aceştia vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt cu propuneri legale", a declarat comisarul Claudia Radu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII