10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraioveni prinşi cu carduri clonate

Craioveni prinşi cu carduri clonate

Ofiţerii BCCO Craiova au reuşit destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în
clonarea de carduri, care acţiona în Grecia, prejudiciul creat de acesta fiind estimat la 200.000 de euro.

Cadrele Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Craiova, cu sprijinul poliţiştilor de frontieră doljeni, au organizat în noaptea de joi spre vineri, sub supravegherea unui procuror din cadrul DIICOT- Biroul Teritorial Dolj, o acţiune de destructurare a unui grup infracţional organizat, ai cărui membri erau suspectaţi de comiterea de infracţiuni cu carduri clonate.
În noaptea de joi spre vineri, a fost prins la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat Marian Bicică, de 41 de ani, din Craiova, despre care poliţiştii deţineau informaţii că intenţiona să ajungă în Grecia, unde urma să monteze pe bancomate dispozitive tip skimming, cu ajutorul cărora prelua datele de pe cardurile utilizatorilor. La percheziţia corporală, asupra lui Bicică a fost găsită suma de 2.150 de euro, iar în autoturismul condus de acesta au fost identificate şi ridicate în vederea cercetărilor dispozitive electronice şi componente ale acestora folosite în activitatea de skimming.
Potrivit reprezentanţilor BCCO Craiova, cercetările în acest caz au fost extinse, iar vineri au fost efectuate, simultan, patru percheziţii la locuinţele altor membri ai grupului infracţional, care au domiciliile în Craiova. În locuinţa lui Gheorghe Petcu, de 42 de ani, din Craiova, au fost descoperite trei guri de bancomat confecţionate artizanal, carduri bancare contrafăcute, un pistol cu bile de cauciuc deţinut fără autorizaţie, părţi componente ale unui dispozitiv de skimming, trei calculatoare, un hard disk, trei laptop-uri, şapte telefoane mobile şi 107 CD-uri, toate fiind ridicate pentru cercetări.

Arestaţi pentru 29 de zile

Poliţiştii doljeni au stabilit că membrii grupului infracţional au obţinut din skimming şi clonarea cardurilor bancare circa 200.000 de euro, o mare parte din această sumă fiind investită în achiziţionarea de autoturisme de lux şi imobile în Craiova. Cei doi învinuiţi au fost prezentaţi procurorilor din cadrul DIICOT, care au dispus reţinerea acestora pentru 24 de ore.
Vineri, craiovenii au fost prezentaţi Tribunalului Dolj, care, în baza probatoriului administrat de anchetatori, a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.
În sarcina lui Petcu şi a lui Bicică a fost reţinută săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi deţinerea de echipamente în vederea falsificării mijloacelor de plată electronică.
Cercetările în acest caz sunt continuate pentru identificarea tuturor membrilor grupului infracţional organizat şi a documentării întregii activităţi infracţionale a acestora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII