Acasă Local Dolj Scurte ştiri

Scurte ştiri

Controale la frontiera bulgară

Autorităţile de frontieră din Bulgaria, prin intermediul Biroului de contact româno-bulgar de la Giurgiu, au informat Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) Române cu privire la faptul că, în perioada 20 martie – 5 aprilie, vor fi efectuate controale amănunţite în toate punctele de trecere a frontierei bulgare. Măsura are caracter preventiv, în contextul derulării unei importante întâlniri NATO, ce va avea loc la Sofia, capitala Bulgariei, la sfârşitul acestei luni. Drept urmare, conducerea IGPF a dispus către toate structurile teritoriale întreprinderea măsurilor necesare pentru derularea unui control operativ şi civilizat. „Introducerea controalelor la frontierele bulgare nu afectează regimul călătoriilor cetăţenilor români care intenţionează să se deplaseze în Bulgaria sau să tranziteze teritoriul acestei ţări“, informează un comunicat al IGPF. Pentru evitarea aglomerărilor în punctele de trecere a frontierei româno-bulgare, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic să folosească toate punctele de control deschise traficului internaţional, respectiv: Bechet şi Calafat în Dolj, Giurgiu în judeţul Giurgiu, Vama Veche, Ostrov şi Negru Vodă în judeţul Constanţa.

Adrian DINU

Doi gorjeni au interdicţie pe stadionul „Municipal“

Doi gorjeni, ambii cu domiciliul în Târgu Jiu, au interdicţie de a intra pe stadionul „Municipal“, unde îşi dispută meciurile de acasă echipa de fotbal Pandurii. Unul dintre cei doi a primit, din partea jandarmilor, o interdicţie pe doi ani de a mai participa la orice competiţie sportivă, în urma unui scandal în care a fost implicat, în timpul unui concurs sportiv. Cel de-al doilea gorjean a fost condamnat pentru trafic de persoane şi alte infracţiuni grave şi, după ce a fost eliberat din penitenciar, are limitate, prin hotărâre judecătorească, mai multe drepturi civile, între care şi cel de a participa la întruniri publice, mitinguri, manifestări sportive etc. „Noi avem fotografiile celor doi, iar oamenii de ordine de acolo monitorizează atent fiecare persoană. Colaborăm cu serviciul de specialitate din cadrul Tribunalului Gorj, de la care am şi primit datele pentru condamnat“, a declarat Ion Tudor, şeful Poliţiei Comunitare din Târgu Jiu, care asigură ordinea pe stadion, împreună cu jandarmii.

Eugen MĂRUŢĂ

I-a dat cu sticla în cap şi i-a furat banii

Un tânăr din Rovinari a fost reţinut de poliţiştii gorjeni pentru infracţiunea de tâlhărie. Ştefan Sofrone, de 22 de ani, a lovit o barmaniţă cu o sticlă în cap şi i-a furat banii din încasări.

„Din cercetările efectuate la faţa locului de echipa operativă a rezultat că victima, în timp ce se afla de serviciu la un bar situat la ieşirea din Rovinari, a fost agresată de un individ necunoscut, care a lovind-o cu o sticlă în zona capului şi i-a luat banii rezultaţi din încasări, 100 de lei, şi verigheta. Bărbatul a fost prins a doua zi şi deferit justiţiei, fiind reţinut pentru 24 de ore“, a spus Daniel Tică, purtătorul de de cuvânt al IPJ Gorj.

Ştefan Sofrone va fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie. Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a tânărului.

Mihaela FLOROIU

Exit mobile version