Acasă Local Gorj Scurte ştiri

Scurte ştiri

O nouă acţiune de salubrizare a Jiului

O nouă acţiune de salubrizare a râului Jiu, în zona defileului, între localităţile Bumbeşti-Jiu şi Petroşani, se desfăşoară în aceste zile. Aceasta este organizată de Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Gorj cu ocazia Zilei Mondiale a Apelor. Teodor Popescu, directorul SGA Gorj, a precizat că acţiunea are rolul de ecologizare a zonei, ca urmare a gunoaielor şi resturilor menajere antrenate în timpul viiturilor şi depuse pe maluri şi în albia râului Jiu.

Alin Ion

CSM, în control la Tribunalul Gorj

Consiliul Superior al Magistraturii efectuează de câteva zile verificări la Tribunalul Gorj. Controlul este tematic, însă vizează, potrivit unor surse judiciare, şi dosarele în care au fost luate decizii suspecte de punere în libertate a unor persoane ce îşi ispăşeau diferite pedepse cu închisoarea. Potrivit aceloraşi surse, CSM verifică cinci astfel de situaţii care au avut loc la Tribunalul Gorj.

Eugen MĂRUŢĂ

Motocu asigură interimatul la CE Turceni

Marian Motocu, directorul de dezvoltare al Complexului Energetic Turceni, asigură interimatul la conducerea unităţii până la numirea unui nou director. După demisia liderului PD-L Gorj, Ionel Manţog, din funcţia de director general al Complexului Energetic Turceni, pentru preluarea şefiei entităţii economice au fost vehiculate trei nume. Este vorba chiar de actualul director interimar Marian Motocu, Laurenţiu Octavian Graure, directorul economic, şi de Tiberiu Trotea, fost director al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia. Recent a intrat în cărţi şi consilierul judeţean PD-L Cornelius Gârjoabă.

Eugen MĂRUŢĂ

Mehedinţiul are subprefect

Nelu Mâţu, secretar general al PD-L, a fost numit în şedinţa de guvern de miercuri seară subprefect de Mehedinţi. Acesta îi ia locul lui Octavian Tuţu, eliberat din funcţie. Odată cu instalarea, Nelu Mâţu va prelua şi sarcinile de prefect, până la revenirea din concediu medical a liberalului Sevastian Bîzoi.

Alin GHICIULESCU

Să învăţăm să trăim sănătos

Elevii Şcolii Generale nr. 21 „Gheorghe Ţiţeica“ au descoperit ieri, în cadrul unui simpozion sub genericul „Învăţăm să trăim sănătos“, care sunt efectele nocive ale fumatului şi ale consumului de alcool şi droguri. Această activitate a fost iniţiată cu sprijinul Agenţiei Naţionale Antidrog. Reprezentanta şcolii, profesoara Ileana Popescu, dar şi inspectorul Florin Nicolăiţă i-au ajutat pe elevii claselor a VIII-a să descopere factorii care îi pot împinge pe tinerii de vârsta lor să fumeze, să consume alcool şi chiar droguri. Patru eleve din clasa a VIII-a, Oana Ghiocea, Ana Maria Sutiman, Crina Duchi şi Andra Ciuciulete, au realizat un videoclip pe această temă. Dezbaterile animate desfăşurate în jurul videoclipului i-au ajutat să identifice cauzele, consecinţele, dar şi măsurile care trebuie luate în astfel de situaţii, precum şi factorii gata oricând să-i ajute.

Click News

Exit mobile version