14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalSolomon: Numai şoferii proşti dau în gropi

Solomon: Numai şoferii proşti dau în gropi


Craiova e raiul pe pământ. Are fântâni cântătoare, palmieri şi străzi ca-n palmă. Gropile au dispărut ca prin farmec, iar cele care au rămas vor fi reparate cât ai clipi. Asta rezultă dintr-un drept la replică trimis de primărie, al cărei edil-şef şi-a ieşit din pepeni după ce a aflat din GdS că şoferii îşi rup maşinile în craterele de pe străzile oraşului. Solomon a găsit şi explicaţia înţeleaptă: numai proştii dau în gropi, deştepţii le evită. O singură problemă are logica primarului: sunt proşti, da’ mulţi.

 

Foc şi pară s-a făcut Antonie Solomon când a citit în GdS, în numărul de pe 17 martie, articolul „Străzi de batjocură", în care erau prezentate găurile căscate în asfaltul de pe principalele artere de circulaţie din cartierul Craioviţa Nouă, bulevardele Oltenia şi Tineretului. Atât de tare s-a enervat, încât a trimis redacţiei un drept la replică, acesta considerând că prezentarea realităţii „a adus un prejudiciu de imagine instituţiei". Primăria se laudă că a cheltuit anul trecut aproape 60 de milioane de lei pentru modernizarea şi reabilitarea străzilor din Bănie, lucru care „relevă faptul că reabilitarea, modernizarea, dar şi lucrările de reparaţii şi întreţinerea drumurilor au fost priorităţi ale administraţiei în anul 2008", după cum se arată în dreptul la replică. După ce înşiruie lista străzilor pe care s-a turnat covor asfaltic, primarul aduce vorba şi despre cartierul Craioviţa Nouă. „Referitor la cartierul Craioviţa Nouă, pe mai multe străzi şi alei din cartier s-au turnat covoare asfaltice, au fost reamenajate alei, trotuare şi parcări. În cursul anului trecut, în Craioviţa Nouă a fost făcută cea mai mare investiţie după 1990, la capitolul asfaltări în cartier, fiind vorba despre peste 50.000 de metri pătraţi", se arată în precizarea primăriei. Cât despre cele două bulevarde, cu asfaltul ciuruit, primăria spune că, pe parcursul acestui an, în funcţie de bugetul disponibil, se vor face proiectele tehnice şi apoi se va trece la executarea lucrărilor de modernizare. În final, primăria se plânge de tonul tendenţios al articolului din GdS care, spune municipalitatea, nu a urmărit „decât să creeze un prejudiciu de imagine instituţiei primarului".

Primarul Solomon, un şofer deştept

Cu gândul la oful primarului, reporterii GdS au plecat pe teren pentru a-i arăta acestuia realitatea, nefardată, necoafată. Pe lângă lucrurile bune, cum ar fi asfaltarea bulevardelor 1 Mai şi Ştirbei Vodă sau a străzilor Tabaci şi A. I. Cuza, am descoperit locuri denumite generic străzi, sfârtecate de gropi. Unul dintre ele se află chiar în spatele Judecătoriei Craiova, în buricul oraşului, pe strada România Muncitoare. Făcând abstracţie de faptul că abia ai loc să te strecori ca pieton, darămite cu maşina, strada arată jalnic. Pe margine sunt maşini parcate în gropi, iar pe mijloc, craterele se cască hidos. Aproape de cartierul Craioviţa Nouă, în ciuda investiţiilor masive cu care s-a lăudat primăria, există, de exemplu, strada Toporaşi, pe care e mai bine s-o ocoleşti dacă vrei să rămâi cu maşina întreagă. Sau strada Micşunele, unde pământul se îmbină apoteotic cu asfaltul într-o combinaţie păguboasă pentru şoferi. Între cele două străzi, o alee de acces rivalizează cu drumurile de pământ de la ţară. Merită amintită strada Nicolae Bălcescu, perpendiculară cu Piaţa Centrală, intens circulată, pe unde mersul cu maşina seamănă mai degrabă cu zgâlţâiturile din căruţă. Cu siguranţă, şi aceste străzi sunt prinse într-un plan maiestuos de reabilitare sau modernizare şi nu putem face abstracţie de ele din simplul motiv că pe acolo suntem obligaţi să circulăm. Ceea ce surprinde cel mai mult este atitudinea primarului, care scuipă flăcări împotriva jurnaliştilor. Şi mai ciudată este replica dată ieri GdS în cadrul unei conferinţe de presă. Antonie Solomon a declarat că numai proştii dau în gropi şi că şoferii deştepţi le ocolesc. Cine se simte deştept ca primarul să facă!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

85 COMENTARII