13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFără salarii din decembrie

Fără salarii din decembrie

Aproximativ 50 de angajaţi ai Energoconstrucţia Ro-vinari au intrat în grevă marţi dimineaţă din cauza faptului că nu şi-au mai primit sala-riile din decembrie.

Dis-de-dimineaţă, muncitorii s-au adunat în curtea unităţii şi au refuzat să mai intre la lucru. Oamenii s-au plâns de neplata salariilor şi de condiţiile în care muncesc. Ei au spus că de trei luni sunt întreţinuţi de soţii sau de alte rude. „Trăim din împrumuturi şi din datorii. Nu ne-au dat banii din luna decembrie, nu ştim de ce. S-a auzit că, din lipsa comenzilor, unitatea se află într-o situaţie financiară proastă“, a afirmat un muncitor. Oamenii sunt nemulţumiţi şi mulţi dintre ei spun că nu mai au bani să-şi ţină copiii la şcoală. „În octombrie, când nu am vrut să mai lucrăm, ne-au dat banii după multă vreme. Ne duc cu vorba. Ultimii bani de aici i-am văzut înainte de Crăciun. Nu am putut să îi cumpăr fetei mele o culegere, nu mai am bani. Am şi rate în bancă“, a spus alt muncitor.

Nu mai au bani de mâncare

Nu este prima dată când angajaţii Energoconstrucţia recurg la această formă de protest. În toamna anului trecut, oamenii au făcut o grevă spontană tot pentru neplata salariilor. Le-au primit abia în luna decembrie. „Aşa fac mereu: ne duc cu vorba! Nu avem din ce să trăim“, s-a plâns un muncitor. „Am ajuns să vin la lucru cu un sfert de pâine şi un pateu. Înţeleg, nu sunt bani, dar măcar să ne explice şi nouă care sunt problemele. Nu ne spune nimic. Nu am avut bani nici să-mi botez nepoata“, s-a plâns alt muncitor. Energoconstrucţia are aproximativ 200 de angajaţi şi prestează servicii în special pentru Complexul Energetic Rovinari. Conducerea întreprinderii nu a vrut să ofere vreun punct de vedere reprezentanţilor presei, dându-i afară de pe proprietatea unităţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU