10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAventuri la volan pe strada Râului

Aventuri la volan pe strada Râului


Multe „bube“ sunt pe chipul Craiovei, dar puţine sunt atât de hidoase precum bul-evardul Râului.

 

Bulevardul Râului leagă zona Romaneşti de cartierele 1 Mai şi Brestei, fiind una dintre cele mai mari artere de circulaţie din oraş. Sau ar trebui să fie, căci în starea actuală, Râului este orice numai bulevard nu. Doar cu indulgenţă poţi numi „stradă" tronsonul cuprins între Peco Romaneşti şi bulevardul Ştirbei Vodă. Circulând noaptea pe Râului dinspre Romaneşti nu poţi decât să te înfiori. Atmosfera e sinistră, nu există urmă de iluminare stradală până nu ajungi aproape de Redac. Între timp, „distracţia" la volan îţi este garantată. Asfaltul este crăpat peste tot, gropile vin una după alta. La o margine a drumului, când nu sunt bălţi, e nămol şi, pe partea cealaltă – gunoaie. Eşti încă pe porţinea bună a bulevardului. Urmează denivelări mari, căci asfaltul turnat pe Râului cu ani în urmă se scufundă şi, din loc în loc, apare câte o gură de canal numai „bună" să îţi rupi maşina. „Piesa de rezistenţă" e însă la prima intersecţie. Dacă până acolo se cheamă că rulezi pe un soi de carosabil, la intersecţie ai parte de dune de pietriş peste care maşina trece scârţâind din toate încheieturile. Fie că înjuri, fie că îţi faci cruce, îţi trebuie curaj să mergi mai departe până la intersecţia cu bulevardul Ştirbei Vodă, pe un drum care te zdruncină. Pe bulevardul Râului, probabil nu a fost loc pentru o fântână arteziană. Bine aţi venit în Craiova!

Oficial vom merge bine

Bulevardul Râului este acel gen de poveste „fascinantă" cum numai la noi se poate întâlni. Potrivit Primăriei Craiova, pe strada Râului, respectiv tronsonul de drum cuprins între intersecţia cu Ştirbei Vodă şi zona Peco Romaneşti, SC Hidroconstrucţia a efectuat lucrări în perioada 2006-2007 pentru introducerea reţelei de canalizare. Pământul s-a tasat, au apărut gropi. Constructorul le-a „tratat" prin plombe de asfalt. În mai 2008, zona de „agrement" pe Râului era o băltoacă „generoasă", în jurul căreia pământul ameninţă să se scufunde. În luna august a anului trecut, construcţia canalizării în zona strada Bucovăţ – bulevardul Ştirbei Vodă, finanţată cu banii Uniunii Europene prin programul ISPA, avea un an întârziere din cauza solului mlăştinos ce a făcut imposibile amplasarea şi fixarea componentelor reţelei.

Anul acesta, zona Ştirbei Vodă – Peco Romaneşti pluteşte în stadiul de propunere pe undeva prin atmosfera bugetului local. „După aprobarea bugetului se va trece la demararea lucrărilor de întreţinere şi reparaţii ale străzilor, pe lista de propuneri fiind şi strada Râului, pe tronsonul respectiv. După ce Hidroconstrucţia va termina lucrările de introducere a reţelei de canalizare, la nivelul Primăriei Craiova se vor căuta cele mai bune soluţii pentru refacerea întregului sistem rutier de pe strada Râului", a declarat Carmen Licu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII