Acasă Local Gorj Scurte ştiri

Scurte ştiri

Andrei va fi instalat mâine

Fostul pedelist Liviu Andrei va fi instalat mâine subprefect de Gorj, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Sala Maură a Palatului Administrativ. Liviu Andrei îi va lua locul lui subprefectului Constantin Dumitrescu, mutat pe un post de inspector guvernamental. Numirea lui Liviu Andrei a avut loc săptămâna trecută prin hotărâre de guvern.

Eugen MĂRUŢĂ

Mischie a făcut recurs

Nicolae Mischie a făcut recurs la sentinţa pronunţată de Judecătoria Deva de a-l condamna la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, instigare la fals intelectual, instigare la fals în înscrisuri oficiale şi lucrări de reparaţie fără autorizaţie de construire a unor monumente istorice. Fostul baron de Gorj a declarat că este nevinovat şi că, dintre cei 27 de inculpaţi în dosarul „Drumurile“, el a fost singurul condamnat.

Eugen MĂRUŢĂ

Trei favoriţi pentru postul de director general al CE Turceni

Trei nume sunt vehiculate pentru postul de director general al Complexului Energetic (CE) Turceni. Este vorba de Marian Motocu, actualul director de dezvoltare al unităţii, Laurenţiu Octavian Graure, directorul economic, şi Tiberiu Trotea, director în minerit. Ionel Manţog şi-a prezentat în urmă cu două zile demisia din funcţia de director al CE Turceni. Acesta a spus că a recurs la acest gest din motive personale şi politice.

Alin ION

Şapte noi sensuri giratorii în Târgu Jiu

Şapte noi sensuri giratorii vor fi amenajate în municipiul Târgu Jiu în acest an. Ele au fost cuprinse în studiul de trafic realizat în 2008 de o firmă de specialitate din Bucureşti şi au rolul de a fluidiza circulaţia. Astfel, sensuri giratorii vor apărea la intersecţiile din zonele Piaţa Centrală, Magazinul Parângul, sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, strada Confederaţiei şi în alte câteva zone ale oraşului. Anul trecut, primăria a amenajat patru sensuri giratorii. „S-a observat o creştere a calităţii traficului în intersecţiile unde au fost amenajate sensuri giratorii. Vom continua cu acest program“, a precizat Alexandru Zaharia, directorul Direcţiei de Servicii Comunale.

Alin ION

Renică Diaconescu ar putea primi funcţie de conducere în Sănătate

Social-democratul Renică Diaconescu, medic neurolog şi doctor în medicină, ar putea primi un post de conducere în Ministerul Sănătăţii, cel mai probabil o funcţie cu atribuţii de control pentru zona Oltenia. Aceasta i-ar permite să rămână şi medic la Spitalul Judeţean Slatina şi, în acelaşi timp, i-ar răsplăti activitatea politică din cadrul PSD Olt, având în vedere că a reuşit să atragă 30 la sută din votul slătinenilor la alegerile palamentare. Întrebat în conferinţa de presă de ieri dacă este interesat de o funcţie de conducere în cadrul Ministerului Sănătăţii, Renică Diaconescu a răspuns că deocamdată nu poate spune ce post doreşte. „Când va fi oficial, am să vă spun, dar nu voi pleca din Slatina şi nu sunt interesat de nici o funcţie de conducere la instituţiile deconcentrate“, a spus Renică Diaconescu. Acesta a declarat, în schimb, că în mod cert va fi mult mai prezent pe scena politică locală şi mai vigilent la deciziile administraţiei slătinene.

Ioana DIMA

Exit mobile version