11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLuna plantării arborilor

Luna plantării arborilor

Doljul îşi va mări suprafaţa forestieră cu cel puţin 900 de hectare de pădure în perioada 16 martie – 15 aprilie. „În acest interval, Direcţia Silvică (DS) derulează «Luna plantării arborilor», un eveniment care în curând va împlini un secol de la înfiinţare“, a declarat Alchiu Caraghiaur, purtătorul de cuvânt al DS Craiova. Acţiunea a debutat ieri cu plantarea de pomi pe un şantier de împăduriri de pe raza Ocolului Silvic Filiaşi.
„În următoarele săptămâni, vor fi derulate acţiuni de plantare a arborilor, organizate de diverse societăţi comerciale, cu participarea personalului silvic“, a precizat Eugen Gioancă, directorul DS Craiova, care a explicat că în cadrul programului sunt incluse şi acţiuni de împădurire cu pensionari silvici („La plantat puieţi cu arborii bătrâni“), cu ONG Aer şi instituţii şcolare. Pe parcursul acestei perioade va fi derulată o campanie de informare în instituţiile de învăţâmânt, cu tema „Binefacerile naturii“.

Vor fi sădiţi aproximativ şapte milioane de puieţi

Potrivit informaţiilor primite de la reprezentanţii DS Craiova, până la sfârşitul anului, în Dolj va fi plantată cu copaci o suprafaţă de aproximativ 2.200 de hectare, cu 46% mai mare decât anul trecut.
Totuşi, numărul de puieţi sădiţi anul trecut l-a depăşit considerabil pe cel de anul acesta.
„În 2008, am plantat peste 8,5 milioane de puieţi. Anul acesta, numărul lor se va ridica doar la 6,5-7 milioane“, a explicat Gioancă. Acest lucru este cauzat de faptul că anul acesta vor fi sădiţi mai mult plopi americani, un soi care necesită să fie plantaţi la o distanţă mai mare unii de alţii. În afară de plopul american, anul acesta, în Dolj, vor mai fi plantaţi salcâmi şi stejari.
Potrivit legislaţiei în vigoare, începând de anul acesta, vor fi folosiţi la plantat doar puieţi produşi de DS. „Un singur copac produce într-o oră aproximativ trei kilograme de oxigen, consumând patru kilograme de CO2“, a spus Alchiu Caraghiaur.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII