Acasă Local Gorj Scurte ştiri

Scurte ştiri

Mii de şomeri în Olt
11.395 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă au fost înregistrate la începutul acestei luni de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Olt, conform purtătoarei de cuvânt a instituţiei, Elena Iordache. La sfârşitul lunii februarie, au fost cu 635 de şomeri mai mulţi faţă de luna anterioară, iar rata şomajului la nivel judeţean a fost de 6,2%, mai mare cu 0,3% faţă de cea înregistrată la sfârşitul lunii ianuarie. Mulţi oameni au rămas fără serviciu în urma concedierilor individuale, iar alţii, din cauza celor colective anunţate de angajatori. De asemenea, pentru martie şi aprilie, AJOFM Olt a primit înştiinţări de la angajatori referitoare la intenţia de a face disponibilizări colective. Printre societăţile care au anunţat concedieri în masă pentru martie-aprilie se află SC Altur SA – cu 130 de persoane, Eddie Schwartz SRL – cu 40 şi o firmă din Balş din domeniul fabricării produselor textile – cu 111. Din totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Olt, femeile reprezintă 38,2%, rata şomajului în rândul lor fiind de 5%.

Claudia CHELU

Noi alunecări de teren la Mateeşti
O nouă alunecare de teren s-a produs, zilele acestea, la halda de steril Panga Nord din comuna vâlceană Mateeşti, în urma dezgheţului şi ploilor din ultima vreme. „Alunecarea de teren a avansat pe o porţiune de 150 de metri către pârâul Tărâia, spre oraşul Berbeşti. Sterilul a ajuns în apă, pe o porţiune de 30 de metri. În zonă avem un buldozer cu care intervenim pentru a nu fi obturată albia pârâului şi pentru a evita formarea unui lac artificial. Pericolul nu este prea mare deoarece nu sunt gospodării în această zonă“, a declarat Nicolae Stănişor, primarul comunei Mateeşti. Tot acesta a precizat că zona este monitorizată de oamenii din cadrul primăriei, ai Serviciului de Gospodărire a Apelor şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru“ Vâlcea. Edilul susţine că alunecarea se va stabiliza dacă în perioada următoare nu va mai ploua. Anul trecut, opt gospodării din satul Turceşti şi mai multe hectare de teren au fost distruse de o alunecare de teren care s-a produs în halda de steril Panga Nord. Atunci, 16 persoane au rămas sub cerul liber.

Alina STATE-FULGER

Ciugulea va vota cu Antonescu
Preşedintele PNL Olt, Ioan Ciugulea, a declarat că filiala liberală judeţeană va decide astăzi pe care dintre cei doi candidaţi la şefia partidului îl va susţine, dar că el este pentru Crin Antonescu. „Simpatia mea, se ştie, e Crin Antonescu“, a spus Ciugulea, care a menţionat că oricum nu erau credibile declaraţiile potrivit cărora fiecare delegat de la Olt va vota cum va dori.
În această seară se va întruni Biroul Permanent Teritorial Olt al PNL, for care va decide cum vor vota cei 34 de membri ai organizaţiei judeţene care vor face parte din delegaţia de la Congresul PNL. Ioan Ciugulea a precizat că decizia liberalilor din judeţ va fi determinată şi de modul cum vor fi receptate propunerile PNL Olt de modificare a statutului partidului.
Crin Antonescu a anunţat ieri că este susţinut la şefia formaţiunii de 27 de organizaţii din ţară, printre care şi cea din Olt.

Ioana DIMA

Andrei aşteaptă să fie instalat subprefect
Pedelistul Liviu Andrei a fost numit prin hotărâre de guvern subprefect al judeţului Gorj. Noul subprefect i-a luat locul fostului liberal Constantin Dumitrescu, trecut pe un post de inspector guvernamental. Liviu Andrei a fost mai mulţi ani şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, de unde a fost demis şi înlocuit cu Dorin Taşcău. Este de aşteptat ca pedelistul să fie numit la începutul săptămânii viitoare, în prezenţa unor oficiali guvernamentali. Andrei ocupă funcţia temporar, urmând să dea examen pe post. „În cărţi“ pentru a-i lua locul celuilalt subprefect de Gorj, Sorin  Arjoca, numit în mandatul Tăriceanu, este tot un pedelist, fostul deputat Marcel Romanescu, actual cadru universitar.
Eugen MĂRUŢĂ

Exit mobile version