Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Prostituţia, nereglementată distinct în noul Cod Penal
Cătălin Predoiu a negat vineri că prostituţia ar fi legalizată prin noul Cod Penal, cu precizarea că legalizarea ar presupune o lege, iar noul cod şi-a propus să combată prostituţia prin sancţionarea proxenetismului şi a traficului de persoane. Precizările au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă organizate în scopul de a explica unele prevederi din proiectele de coduri care au născut dezbateri în ultimele zile în mass-media. Unul dintre membrii comisiei de elaborare a Codului Penal, profesorul Valerian Cioclei, a explicat temeiurile pentru care prostituţia nu mai este sancţionată printr-o reglementare distinctă. El a precizat că, în condiţiile actualelor prevederi ale Codului Penal, în penitenciarele din România, în anul 2008, existau 15 femei condamnate pentru prostituţie. „Decât o lege ipocrită, care nu se aplică sau se aplică discreţionar, mai bine să n-avem această incriminare“, a susţinut profesorul Cioclei, referindu-se la prostituţie. El a explicat că, în situaţia incriminării prostituţiei, femeile care practică această meserie nu vor avea niciodată curajul să ceară ajutor. „Dezincriminare nu înseamnă legalizare“, a subliniat Cioclei, precizând că, din moment ce prostituţia este considerată o relaţie imorală, ar trebui sancţionaţi şi clienţii.   

NewsIn
A intrat într-un autobuz

O femeie de judeţul Constanţa a fost rănită grav, după ce a intrat cu autoturismul pe care îl conducea, pe DN 7, într-un autobuz cu oameni, pe raza localităţii vâlcene Milcoiu. Carmen Muscalu, de 41 de ani, din Constanţa, conducea joi un autoturism de teren de la Piteşti către Râmnicu Vâlcea. Pe DN 7, la ieşirea dintr-o curbă  periculoasă la stânga, femeia nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum, a pierdut  controlul volanului, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un autobuz condus regulamentar de Sorin Nistorescu din Râmnicu Vâlcea. „Din accident a rezultat rănirea gravă a conducătoarei auto, care a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, unde a fost diagnosticată cu fractură humerus drept. În urma impactului, nici o persoană din autocar nu a fost rănită“, a declarat subinspectorul Diana Smărăndoiu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Poliţiei Judeţene Vâlcea. Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul  fiind negativ, şi li s-au recoltat şi probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Alina STATE-FULGER

Dosar penal pentru conducere fără permis
Un tânăr din oraşul Băbeni, judeţul Vâlcea, a fost depistat de poliţişti, în noaptea de joi spre vineri, pe DN 64, la volanul unui autoturism, fără să aibă permis de conducere. Alin Madem, de 18 ani, a fost depistat în trafic în timpul desfăşurării unei acţiuni organizate de poliţiştii din Drăgăşani. Trecându-se la verificarea autoturismului, între scaunele din faţă a fost găsită şi o sabie cu lama de 30 de centimetri lungime şi 2,3 centimetri lăţime, cu vârf ascuţit. Tânărului i s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru deţinere ilegală de armă albă şi conducere fără permis.

Alina STATE-FULGER
Exit mobile version